Полезно

Кой харчи повече? Мъже срещу жени

От десетилетия битуват спорове, които се стремят да изкарат наяве реалността и да покажат кой харчи повече - мъжете или жените. И докато разлики в навиците при пазаруването има от земята до небето, трудно може да се калкулира кой харчи повече.

За какво харчат парите си мъжете

Когато става дума за пазаруване, ние рядко правим асоциации с представителите на силния пол. Интересно е, че мъжете действително изпитват по-рядко необходимост да похарчат пари за нещо.

Докато това е доказан факт, в същото време господата са склонни да похарчат доста по-големи суми, когато се стигне до пазаруване. Обикновено мъжката половина от човечеството купува автомобили, компютри, смартфони и други високо технологични играчки.

Защо жените имат нужда да пазаруват

Най-често, жените харчат парите си за да се почувстват по-добре. Обикновено правят покупки в няколко направления, а именно:

 • дрехи;
 • козметика;
 • стоки за дома (например декорация);
 • парфюмерия.

Сравнително по-рядко се случва да харчат парите си за книги и списания, което обаче също заема важно място. Дамите са по-склонни да извършват по-големи разходи на средства когато са подтиснати и депресирани, а обикновено подобни настроения се появяват през преходните сезони.

Кой от двата пола има навик да спестява

Макар че между отделните мъже и жени съществуват големи различия и трудно могат да се обобщават хората под общ знаменател, експерти в сферата на финансите са категорични в своите заключения.

Те безусловно твърдят, че мъжете показват средностатистически много по-добри навици по отношение на спестяванията. Ако вземем за обща база мъже и жени в един и същ възрастов диапазон и със сходни доходи, ще се уверим, че мъжката половина успява да задели много повече в банковата си сметка.

Това е факт дори и ако той като глава на семейство трябва да прави повече разходи за да подпомага съпругата и за да издържа децата си.

Какво ни предлагат от Кеш Кредит

Финансисти от CashCredit ни напомнят, че в наши дни не е толкова голям проблем ако по някаква причина и при непредвидени обстоятелства похарчите повече пари, отколкото можете да си позволите.

Това може да се случи на всеки, а бързите кредити са точно за това. Обикновено условията за одобрение стават все по-елементарни, като трудно някой може да се окаже извън кръга на одобрените.

Сумите може и да не са много големи, но за сметка на това лихвите са незначителни и можете да се възползвате от услугата без никакъв проблем, без това да натовари месечния ви бюджет.


Новини
Още
 • Фейсбук бизнес - можем ли без пари

  Предприемачеството е един добър източник на финанси, който ще ни освободи от оковите на това да работим от 9 до 5 от понеделник до петък. Ако това ви звучи като сбъдната мечта, вероятно първото, което излиза в съзнанието ви е онлайн бизнес.

 • Трябва ли да се срамуваме при нужда от пари

  Масово явление е хората да се отнасят с известно пренебрежение и да гледат осъдително всеки, който е изпаднал в нужда от пари, а на момента няма как да ги набави, освен със заем. Но повод ли е това за срам?

 • Трябва ли да се срамуваме при нужда от пари

  Масово явление е хората да се отнасят с известно пренебрежение и да гледат осъдително всеки, който е изпаднал в нужда от пари, а на момента няма как да ги набави, освен със заем. Но повод ли е това за срам?

 • По-добре бърз кредит, отколкото заем от приятел

  Всеки човек е попадал в положение на финансови затруднения, в което не може да посрещне даден свой разход. Ако това е нещо, от което можем да се лишим, все някак ще се справим. Ако обаче става дума за битови сметки или нещо друго, което не ...

Cash Credit
Сума

Време

Вземи сега!
Покажи Скрии

За да подобрим нашите услуги, използваме бисквитки, без лични данни. Виж още.

Приемам