Полезно

Кой харчи повече? Мъже срещу жени

От десетилетия битуват спорове, които се стремят да изкарат наяве реалността и да покажат кой харчи повече - мъжете или жените. И докато разлики в навиците при пазаруването има от земята до небето, трудно може да се калкулира кой харчи повече.

За какво харчат парите си мъжете

Когато става дума за пазаруване, ние рядко правим асоциации с представителите на силния пол. Интересно е, че мъжете действително изпитват по-рядко необходимост да похарчат пари за нещо.

Докато това е доказан факт, в същото време господата са склонни да похарчат доста по-големи суми, когато се стигне до пазаруване. Обикновено мъжката половина от човечеството купува автомобили, компютри, смартфони и други високо технологични играчки.

Защо жените имат нужда да пазаруват

Най-често, жените харчат парите си за да се почувстват по-добре. Обикновено правят покупки в няколко направления, а именно:

 • дрехи;
 • козметика;
 • стоки за дома (например декорация);
 • парфюмерия.

Сравнително по-рядко се случва да харчат парите си за книги и списания, което обаче също заема важно място. Дамите са по-склонни да извършват по-големи разходи на средства когато са подтиснати и депресирани, а обикновено подобни настроения се появяват през преходните сезони.

Кой от двата пола има навик да спестява

Макар че между отделните мъже и жени съществуват големи различия и трудно могат да се обобщават хората под общ знаменател, експерти в сферата на финансите са категорични в своите заключения.

Те безусловно твърдят, че мъжете показват средностатистически много по-добри навици по отношение на спестяванията. Ако вземем за обща база мъже и жени в един и същ възрастов диапазон и със сходни доходи, ще се уверим, че мъжката половина успява да задели много повече в банковата си сметка.

Това е факт дори и ако той като глава на семейство трябва да прави повече разходи за да подпомага съпругата и за да издържа децата си.

Какво ни предлагат от Кеш Кредит

Финансисти от CashCredit ни напомнят, че в наши дни не е толкова голям проблем ако по някаква причина и при непредвидени обстоятелства похарчите повече пари, отколкото можете да си позволите.

Това може да се случи на всеки, а бързите кредити са точно за това. Обикновено условията за одобрение стават все по-елементарни, като трудно някой може да се окаже извън кръга на одобрените.

Сумите може и да не са много големи, но за сметка на това лихвите са незначителни и можете да се възползвате от услугата без никакъв проблем, без това да натовари месечния ви бюджет.


Новини
Още
 • Как да предпазим безконтактната си карта от злоупотреба

  С Вашата безконтактна карта Вие можете да извършите абсолютно всички операции, които и с обикновената пластика. Основното нейно предимство пред стандартната кредитната карта е бързината, с която се извършва транзакцията.

 • Очаква ли се рецесия и как тя ще се отрази на личните ни финанси

  Все повече хора, към днешна дата се тревожат от неблагоприятните прогнози за настъпването на икономическа рецесия. Спада в икономиката изобщо не е за подценяване, тъй като той несъмнено би довел до негативни последици за Вашите лични парични постъпления.

 • Най-добрите инвестиции

  Имало едно време, преди 10 години, човек, който изгубил посоката на живота си. Не знаел какво да прави, всеки ден му се струвал по-труден и объркан от предишния. Изпадал в безизходица и мислел, че никога няма да..

 • Коя банка е най-сигурна

  Когато имате нужда от голяма сума пари, единственият начин бързо да се сдобиете с тях, е да се обърнете към банката. По въпроса коя е най-сигурна ще чуете различни мнения. Всяка банкова институция предлага различни условия...

Cash Credit
Сума

Време

Вземи сега!
Покажи Скрии

За да подобрим нашите услуги, използваме бисквитки, без лични данни. Виж още.

Приемам