Полезно

Коя банка е най-сигурна

Когато имате нужда от голяма сума пари, единственият начин бързо да се сдобиете с тях, е да се обърнете към банката. По въпроса коя е най-сигурна ще чуете различни мнения. Всяка банкова институция предлага различни условия, а на вас остава сами да направите избор и да изберете най-надеждната според вас самите.

Каква сума да изтегля

Сумата зависи от вашите нужди. Ако теглите пари за собствен дом, то сумата ще бъде по-голяма, като най-срещаният вариант е да изтеглите пари и да ипотекирате жилището, в случай, че не можете да изплащате кредита. Друг вариант е да предпочетете дребна сума, за да закупите кола, например. Помислете добре дали ще се справите с изплащането на вашият кредит и тогава действайте. Обикновено, сумата, която се отпуска и времето, за което да я върнете се определя на база вашите доходи.

Има различни видове банки, към които да се обърнете, а именно:

 • централна - тя е посредник между държавата и банките в нея;
 • инвестиционна;
 • търговска.

Какво става с кредита ако банката фалира

Вероятно сте си задавали и този въпрос. В случай, че се стигне до такъв казус, вие продължавате да изплащате кредита си. Възможно е друга такава институция или лице да закупи фалиралата такава, което автоматично ви прави техни клиенти. Вариант е Синдикът да ви предложи различна от вашата схема на изплащане , но в случай, че не ви устройва,  не сте длъжни да приемете. Тъй като вие нямате вина за фалитът, няма да имате и проблеми, стига редовно да обслужвате кредита си. Не можете да спрете да изплащате задълженията си, тъй като кредита ви ще се изиска предсрочно, заради нередовно обслужване. Тогава е възможно да се стигне до съд, което да премине в опис на имуществото ви и т.н. Говорим по тази тема хипотетично, като се надяваме,че до банкрут на избраната от вас банка няма да се стигне и няма да имате проблеми.

Кой контролира банките

Контролът е основно задължение на БНБ. Нейната цел е да поддържа външна и вътрешна стабилност на националната ни парична единица. Тя е единствената институция, която може да пуска нови банкноти и монети. Контролира и регулира банковата система, в полза и защита интересите на вложителите. Осигурява контрол върху функционирането на ефективни платежни системи и тяхното развитие.

Могат ли да се използват банкови услуги онлайн

Бързите кредити са все по-предпочитане. За тях се кандидатства бързо и доста по-улеснено. Ако сте решили да се спрете на този вариант, доверете се на Cashcredit. Ние сме небанкова финансова институция, която се развива изключително бързо, благодарение на нашата мотивация и труд. Възползвайте се от нашите прозрачни условия, фиксирани лихви и лесно одобрение. Вземете парите, които да ви необходими и бързо постигнете целите си.


Новини
Още
 • Девет идеи за есенни забавления, които не тежат на бюджета

  След активния летен сезон, в който вероятно сте ходили на почивка или сте правили ремонт, есента е добър момент да внесете баланс във финансите си. Отдайте се на забавления, които не тежат на бюджета. В тази статия Ви предлагаме девет идеи за такива

 • Класна стая у дома. Как?

  България се готви за четвъртата вълна на коронавируса. Не е изключено част от новата учебна година да премине под формата на дистанционно обучение. В тази статия ще научите как да създадете чудесна класна стая у дома.

 • Най необходимото за новата учебна година?

  Започващата учебна година няма да е като останалите. В условията на пандемична обстановка подготовката за 15. септември съчетава традиционните и нови задачи. В тази статия ще разгледаме какво е нужно да направите, преди да бие първият звънец.

Cash Credit
Сума

Време

Вземи сега!
Покажи Скрии

За да подобрим нашите услуги, използваме бисквитки, без лични данни. Виж още.

Приемам