Полезно

Колко струва да си имаш домашен любимец

Отговорът на този въпрос би могъл да бъде доста неправолинеен и различен. Причината е, че на първо място, домашните любимци се различават по вид. Съответно те в повечето случаи имат и различни нужди, различно количество и вид храна, лечение, различни начини на грижа и т.н. И все пак колко струва да си имаш домашен любимец? Сравнено с удоволствието, което едно куче или котка биха могли да предоставят на домакинството, харчовете могат да бъдат преглътнати. Но въпреки това, те са си все пак разходи и е добре да знаем как бихме могли да ги оптимизираме и намалим, доколкото е възможно.

Не трябва да забравяме, че също както и хората, животните, които гледаме у дома имат нужда от всички онези неща, от които и ние. Просто в различна форма и количество. Най-важното от всичко обаче е да осъзнавате, че тези животинки зависят от вас и вие сте отговорни за тях.

Колко струва да имаш домашен любимец

По логиката, която вече представихме, може да е и скъпо, и евтино. Всичко зависи от това какво животно сте избрали и какъв стандарт бихте искали да му предоставите. Излишно е да споменаваме, че в някои случаи по-големите екземпляри, като едрите породи кучета например, изискват много място за игра, както и доста повече храна. Това правилно ви звучи, като повече разходи, тъй като наистина е така.

Един хамстер или папагал например, със сигурност не биха ви излезли толкова скъпо, ако това е важен за вас фактор.

От друга страна, екзотичен вид със сигурност ще изисква по-специфични грижи на хранене и отглеждане.

Какви са предимствата и недостатъците

 • Предимствата са няколко. Те касаят една по-сантиментална част от идеята да притежавате животно вкъщи. Тъй като сами сте се решили на тази крачка, то вероятно тя ви носи определен вид емоционално удоволствие и начин да комуникирате с него по по-специфичен начин.

Така опознавате една част от природата. Друга положителна черта е и фактът, че децата се учат да се грижат за новия член на семейството. По този начин те наяве могат да разберат какво означава да имаш отговорности към живо същество и така да бъдат много по-положителни и добри хора.

Можем да припомним още и възможността кучето ви да бъде достоен пазач на апартамента или къщата, което е безценен факт;

 • Недостатъците – всеки би могъл да отбележи нещо негативно в това да притежаващ животно вкъщи. Това може да бъде постоянното чистене след него, рискът от счупени предмети и повредени мебели и т.н. При кучетата например, е задължителното извеждане навън, за да отидат до тоалетна. Допълнителните разходи също са не особено малък фактор, когато се колебаете дали да си осигурите допълнителна компания у дома в лицето на котка, куче, змия, рибки, птица или гризач.

Разходите

Могат да бъдат високи, но и не чак толкова. Няма как да сравните изхранването на едно голямо куче с това на малък хамстер. Другият важен момент е, че в търговската мрежа има достатъчно избор на хранителни и хигиенни продукти за всеки вид животни, които варират в стойността си. Така може да си позволите по-скъпа храна за котката например, компенсирана с по-евтино легълце с възглавница, където тя да спи. Вариантите да бъдете оптимални в тази ситуация са доста и можете да бъдете съвсем разумни в съответната насока.

В случай, че все пак се е случила ситуация, при която имате нужда от допълнителни и бързи средства за вашия бъдещ или настоящ домашен любимец, ние от Cash credit сме на линия винаги, когато имате подобни проблеми. Всички знаем, че има породи кучета и котки, както екзотични животни, които струват доста скъпо в зоомагазините и понякога желанието ви не пасва с възможностите.

От друга страна понякога се налага и скъпо лечение на вашия домашен любимец, което е неотложно. Именно затова ние предлагаме бързи и ефективни финансови услуги и бързи кредити, които да ви окажат нужната подкрепа за подобни мигове на затруднения. Тук получавате бързи пари и благоприятни и лесни начини за тяхното връщане.


Новини
Още
 • Просрочен кредит

  В никакъв случай не трябва да се поддаваме лесно на изкушенията, които ни вкарват в допълнителни разхищения, освен ако те наистина не са много важни за нас.

 • Отпускане на бързи кредити

  Това е един перфектен и бърз начин да се справите с изникнала изневиделица финансова ситуация, за която личните ви средства не достигат.

 • Краткосрочни заеми за забавления

  Емоционалните и положително заредени дейности са цел на много хора и дори да нямат изискваните за това финансови сили, те намират начин да ги направят с помощта на бързи кредити.

Сума

Време

Вземи сега!
Покажи Скрии

За да подобрим нашите услуги, използваме бисквитки, без лични данни. Виж още.

Приемам