Полезно

Кредит от заложна къща или кредитна организация

Чудите се дали да потърсите заем от заложна къща или от оторизирана кредитна организация? Колебаете се кой е по-удачният вариант за вас, когато имате нужда от спешна финансова помощ? В тази публикация ще ви предложим няколко факта, които да ви помогнат да направите възможно най-информиран избор за себе си и вашите близки.

Какви са предимствата и недостатъците на заложните къщи

При използването на този тип услуги за осигуряването на необходимото ни финансиране е логично да си дадем сметка, че ще трябва да направим залог. Той има за цел да обезпечи нашия кредит, като по този начин този тип финансова организация обезпечава риска, който поема, отпускайки ви необходимите средства.

Едно от неприятните неща при този тип микрофинансиране е, че трябва да се разделите с ваша вещ, която може би използвате ежедневно.

Сред най-честите залози откриваме:

 • Смартфони;
 • Телевизори;
 • Компютри;
 • Автомобили;
 • И т.н.

Рискът при отпускане на кредит от този тип е, че има вариант завинаги да загубите заложената вещ при форсмажорни обстоятелства. Това е изключително неприятно в случаите, когато въпросната вещ има до голяма степен и сантиментална стойност за нас и/или нашите близки, като например златният пръстен на баба ви.

Най-важното предимство при този тип микрофинансиране е, че то е наистина бързо. В съвременния свят на интензивно предлагане на финансови услуги това обаче вече не е чак толкова важно, тъй като кредитните институции отпускат нужните средства в рамките на няколко минути. По този начин този тип кредитори постепенно губят своята значимост на пазара, защото практически няма какво да предложат.

Към тях все още се насочват предимно хора с лошо ЦКР, за които кредитните организации са скептични при отпускането на финансиране и това ги поставя в неизгодна позиция. За всички останали далеч по-добър вариант са услугите на институции като CashCredit.

Какви са предимствата и недостатъците на кредитните организации

Кои са най-големите предимства на лицензираните от БНБ фирми за отпускане на заеми в масовия случай? Най-честите предимства включват:

 • Скорост;
 • Дистанционно обслужване;
 • По-големи размери заеми без залог на значими за живота ви вещи;
 • Отговорност към хората.

Истината е, че през 2018 година в България заложните къщи няма какво да предложат на хората, които биха били одобрени от кредитна институция за финансиране и именно това е причината те да се фокусират върху кредитополучатели, които често са поели по дълговата спирала и нямат перспективи да излязат от нея.

За разлика от тях, компании като CashCredit предпочитат да не предоставят финансиране на хора, които по-скоро си вредят, отколкото си помагат с парите, които получават. Считаме това за етично и за част от нашата корпоративна отговорност към обществото, което ни е създало като кредитор.

Ако се нуждаете от спешни пари назаем при ясни условия за погасяване, не се колебайте да потърсите консултантите на CashCredit, за да разберете дали отговаряте на условията за отпускане на бърз онлайн кредит.


Новини
Още
 • Девет идеи за есенни забавления, които не тежат на бюджета

  След активния летен сезон, в който вероятно сте ходили на почивка или сте правили ремонт, есента е добър момент да внесете баланс във финансите си. Отдайте се на забавления, които не тежат на бюджета. В тази статия Ви предлагаме девет идеи за такива

 • Класна стая у дома. Как?

  България се готви за четвъртата вълна на коронавируса. Не е изключено част от новата учебна година да премине под формата на дистанционно обучение. В тази статия ще научите как да създадете чудесна класна стая у дома.

 • Най необходимото за новата учебна година?

  Започващата учебна година няма да е като останалите. В условията на пандемична обстановка подготовката за 15. септември съчетава традиционните и нови задачи. В тази статия ще разгледаме какво е нужно да направите, преди да бие първият звънец.

Cash Credit
Сума

Време

Вземи сега!
Покажи Скрии

За да подобрим нашите услуги, използваме бисквитки, без лични данни. Виж още.

Приемам