Полезно

Кредити с лошо ЦКР - какви са опасностите

Често се коментират въпроси, свързани с Централния кредитен регистър, което е продиктувано от нуждата на хората да теглят кредит с една или друга цел. Това което предопределя дали ще бъдете финансирани или не, в повечето случаи се изчерпва до една малка и банална справка в ЦКР.

Какво представлява ЦКР

Кредитният регистър представлява база данни, която се поддържа за да се намалят рисковете за кредитните банкови и небанкови институции. Там се пазят данни за вашата кредитна история, които могат да определят до голяма степен дали ще получите заем. Възможно е да отговаряте на условията, но да получите отказ. Ако ви се случи това, вече знаете каква може да е причината.

Как да не влезем в този регистър и опасно ли е да попаднем в него

Да попаднеш в Централния кредитен регистър само по себе си не е опасно за вас по никакъв начин. Положителният или отрицателен характер се определя от това по какъв повод сте се появили там и каква е оценката на БНБ за вас.

В регистъра присъстват единствено хора, които са теглили заеми от банкови или небанкови кредитни институции. Съответно, тяхното поведение и отношение към техните задължения е предопределило дали за тях ще има положителна или отрицателна оценка.

Ако сте теглили заем и сте били коректни и точни в погасяването, вашата кредитна история ще е положителна. Основната опасност идва от това ако сте имали проблеми с изплащането, без значение от причината. Тогава резултатът ще е отрицателен и заемът ще ви бъде отказан.

Какви са условията за тегленето на кредит в такава ситуация

В тази ситуация нямате много голям избор. Това което можете да направите е следното:

 • Променете поведението си още днес. Това незабавно ще започне да се отразява в историята ви;
 • Бъдете търпеливи. Ако искате да теглите по-голям заем, трябва да знаете, че след около 5 години всичко ще е останало много назад в миналото. Гледат се само последните 5 години;
 • Ако ви трябват пари на заем, теглете бърз кредит. Компании като Кеш Кредит няма да ви откажат заем. Ако го погасявате както му е реда, тогава това неизменно ще остави положителна следа след себе си;
 • Не се отказвайте от плановете си за заем, дори и ако днес са ви отказали.

Какво препоръчват от Кеш Кредит

От CashCredit препоръчват да не се отчайваме ако не успеем да изтеглим банков заем. Компаниите за бързи кредити като CashCredit предлагат отлични условия, ниски лихви и гъвкави погасителни планове.


Новини
Още
 • Фейсбук бизнес - можем ли без пари

  Предприемачеството е един добър източник на финанси, който ще ни освободи от оковите на това да работим от 9 до 5 от понеделник до петък. Ако това ви звучи като сбъдната мечта, вероятно първото, което излиза в съзнанието ви е онлайн бизнес.

 • Трябва ли да се срамуваме при нужда от пари

  Масово явление е хората да се отнасят с известно пренебрежение и да гледат осъдително всеки, който е изпаднал в нужда от пари, а на момента няма как да ги набави, освен със заем. Но повод ли е това за срам?

 • Трябва ли да се срамуваме при нужда от пари

  Масово явление е хората да се отнасят с известно пренебрежение и да гледат осъдително всеки, който е изпаднал в нужда от пари, а на момента няма как да ги набави, освен със заем. Но повод ли е това за срам?

 • По-добре бърз кредит, отколкото заем от приятел

  Всеки човек е попадал в положение на финансови затруднения, в което не може да посрещне даден свой разход. Ако това е нещо, от което можем да се лишим, все някак ще се справим. Ако обаче става дума за битови сметки или нещо друго, което не ...

Cash Credit
Сума

Време

Вземи сега!
Покажи Скрии

За да подобрим нашите услуги, използваме бисквитки, без лични данни. Виж още.

Приемам