Полезно

Кредити с лошо ЦКР - какво трябва да знаем

Често се коментират въпроси, свързани с Централния кредитен регистър, което е продиктувано от нуждата на хората да теглят кредит с една или друга цел. Това което предопределя дали ще бъдете финансирани или не, в повечето случаи се изчерпва до една малка и банална справка в ЦКР.

Какво представлява ЦКР

Кредитният регистър представлява база данни, която се поддържа за да се намалят рисковете за кредитните банкови и небанкови институции. Там се пазят данни за вашата кредитна история, които могат да определят до голяма степен дали ще получите заем. Възможно е да отговаряте на условията, но да получите отказ. Ако ви се случи това, вече знаете каква може да е причината.

Как да не влезем в този регистър и какво ще се случи, ако попаднем в него

Да попаднеш в Централния кредитен регистър само по себе си не е опасно за вас по никакъв начин. Положителният или отрицателен характер се определя от това по какъв повод сте се появили там и каква е оценката на БНБ за вас.

В регистъра присъстват единствено хора, които са теглили заеми от банкови или небанкови кредитни институции. Съответно, тяхното поведение и отношение към техните задължения е предопределило дали за тях ще има положителна или отрицателна оценка.

Ако сте теглили заем и сте били коректни и точни в погасяването, вашата кредитна история ще е положителна. Рискът идва от това ако сте имали проблеми с изплащането, без значение от причината. Тогава резултатът ще е отрицателен и заемът ще ви бъде отказан.

Какви са условията за тегленето на кредит в такава ситуация

В тази ситуация нямате много голям избор. Това което можете да направите е следното:

 • Променете поведението си още днес. Това незабавно ще започне да се отразява в историята ви;
 • Бъдете търпеливи. Ако искате да теглите по-голям заем, трябва да знаете, че след около 5 години всичко ще е останало много назад в миналото. Гледат се само последните 5 години;
 • Ако ви трябват пари на заем, теглете бърз кредит. Компании като Кеш Кредит няма да ви откажат заем. Ако го погасявате както му е реда, тогава това неизменно ще остави положителна следа след себе си;
 • Не се отказвайте от плановете си за заем, дори и ако днес са ви отказали.

Какво препоръчват от Кеш Кредит

От CashCredit препоръчват да не се отчайваме ако не успеем да изтеглим банков заем. Компаниите за бързи кредити като CashCredit предлагат отлични условия, ниски лихви и гъвкави погасителни планове.


Новини
Още
 • Как да предпазим безконтактната си карта от злоупотреба

  С Вашата безконтактна карта Вие можете да извършите абсолютно всички операции, които и с обикновената пластика. Основното нейно предимство пред стандартната кредитната карта е бързината, с която се извършва транзакцията.

 • Очаква ли се рецесия и как тя ще се отрази на личните ни финанси

  Все повече хора, към днешна дата се тревожат от неблагоприятните прогнози за настъпването на икономическа рецесия. Спада в икономиката изобщо не е за подценяване, тъй като той несъмнено би довел до негативни последици за Вашите лични парични постъпления.

 • Най-добрите инвестиции

  Имало едно време, преди 10 години, човек, който изгубил посоката на живота си. Не знаел какво да прави, всеки ден му се струвал по-труден и объркан от предишния. Изпадал в безизходица и мислел, че никога няма да..

 • Коя банка е най-сигурна

  Когато имате нужда от голяма сума пари, единственият начин бързо да се сдобиете с тях, е да се обърнете към банката. По въпроса коя е най-сигурна ще чуете различни мнения. Всяка банкова институция предлага различни условия...

Cash Credit
Сума

Време

Вземи сега!
Покажи Скрии

За да подобрим нашите услуги, използваме бисквитки, без лични данни. Виж още.

Приемам