Полезно

Кредити с лошо ЦКР - какво трябва да знаем

Често се коментират въпроси, свързани с Централния кредитен регистър, което е продиктувано от нуждата на хората да теглят кредит с една или друга цел. Това което предопределя дали ще бъдете финансирани или не, в повечето случаи се изчерпва до една малка и банална справка в ЦКР.

Какво представлява ЦКР

Кредитният регистър представлява база данни, която се поддържа за да се намалят рисковете за кредитните банкови и небанкови институции. Там се пазят данни за вашата кредитна история, които могат да определят до голяма степен дали ще получите заем. Възможно е да отговаряте на условията, но да получите отказ. Ако ви се случи това, вече знаете каква може да е причината.

Как да не влезем в този регистър и какво ще се случи, ако попаднем в него

Да попаднеш в Централния кредитен регистър само по себе си не е опасно за вас по никакъв начин. Положителният или отрицателен характер се определя от това по какъв повод сте се появили там и каква е оценката на БНБ за вас.

В регистъра присъстват единствено хора, които са теглили заеми от банкови или небанкови кредитни институции. Съответно, тяхното поведение и отношение към техните задължения е предопределило дали за тях ще има положителна или отрицателна оценка.

Ако сте теглили заем и сте били коректни и точни в погасяването, вашата кредитна история ще е положителна. Рискът идва от това ако сте имали проблеми с изплащането, без значение от причината. Тогава резултатът ще е отрицателен и заемът ще ви бъде отказан.

Какви са условията за тегленето на кредит в такава ситуация

В тази ситуация нямате много голям избор. Това което можете да направите е следното:

 • Променете поведението си още днес. Това незабавно ще започне да се отразява в историята ви;
 • Бъдете търпеливи. Ако искате да теглите по-голям заем, трябва да знаете, че след около 5 години всичко ще е останало много назад в миналото. Гледат се само последните 5 години;
 • Ако ви трябват пари на заем, теглете бърз кредит. Компании като Кеш Кредит няма да ви откажат заем. Ако го погасявате както му е реда, тогава това неизменно ще остави положителна следа след себе си;
 • Не се отказвайте от плановете си за заем, дори и ако днес са ви отказали.

Какво препоръчват от Кеш Кредит

От CashCredit препоръчват да не се отчайваме ако не успеем да изтеглим банков заем. Компаниите за бързи кредити като CashCredit предлагат отлични условия, ниски лихви и гъвкави погасителни планове.


Новини
Още
 • Девет идеи за есенни забавления, които не тежат на бюджета

  След активния летен сезон, в който вероятно сте ходили на почивка или сте правили ремонт, есента е добър момент да внесете баланс във финансите си. Отдайте се на забавления, които не тежат на бюджета. В тази статия Ви предлагаме девет идеи за такива

 • Класна стая у дома. Как?

  България се готви за четвъртата вълна на коронавируса. Не е изключено част от новата учебна година да премине под формата на дистанционно обучение. В тази статия ще научите как да създадете чудесна класна стая у дома.

 • Най необходимото за новата учебна година?

  Започващата учебна година няма да е като останалите. В условията на пандемична обстановка подготовката за 15. септември съчетава традиционните и нови задачи. В тази статия ще разгледаме какво е нужно да направите, преди да бие първият звънец.

Cash Credit
Сума

Време

Вземи сега!
Покажи Скрии

За да подобрим нашите услуги, използваме бисквитки, без лични данни. Виж още.

Приемам