Полезно

Къде отиват парите ви

Светът, който обитаваме, ни предлага хиляди възможности, без да чувстваме никакви граници. Още днес можем да си закупим самолетен билет и да полетим над морета и океани и така чак до другия край на планетата. Пред нас се подават милиарди изкушения, които на практика претопяват финансите ни, още преди да сме преполовили текущия месец.


Ето че тук е време да си зададем няколко основни въпроса, а те са следните:

 • За какво харчим най-често;
 • Как да ограничим разходите си.

Ако имаме добра финансова култура, то отговорите на тези два въпроса не биха ни затруднили ни най-малко.

Хората харчат ежедневно за какви ли не покупки от важен и маловажен характер. Поне една инвестиция на ден, независимо от стойността си, е извършена неправилно. Може би ви се е случвало да попаднете на промоция на електроуред или друга вещ, която вече притежавате, но самата й цена, изписана в червено, ви намига примамливо и вие едва успявате да се сдържите, за да не отидете на касата и да заявите, че точно този продукт трябва да бъде ваш.


Защо е важно да имаме финансова култура?


За финансовата култура не се говори кой знае колко много. Ако започнем да разлистваме учебниците, то там няма да открием никаква информация, изписана за нея. Ако умеем да управляваме личния си бюджет, то това ще се отрази изключително благоприятно върху цялото общество. В случай че на младини сме допуснали сериозна грешка и сме инвестирали във възможно най-грешната покупка, то съществува огромна опасност за в бъдеще това да даде сериозно отражение.


Хората, които трябва да ни възпитават за това как да боравим с парите, са нашите родители, баби, дядовци, по-големи братя и сестри. Те не бива да приемат темата за финансите като забранена или такава, която не е редно да се обсъжда с непълнолетни деца. Единствено семейството може да те научи по най-правилния и рационален начин да планираш собствените си разходи.


Ако сме се научили да спестяваме, докато все още е време, то това значи, че сме успели да заделим определена сума за бъдещето си. Гражданите, които купуват неразумно и на кредит всъщност харчат от бъдещите си доходи. Запомнете, че това не е никак рентабилно. Ако искаме да си гарантираме по-добро качество на живот, то най-добрата алтернатива е да се възползваме от бърз кредит.


Искате ли да се чувствате независими и свободни? Копнеете ли да ви приемат като възрастен човек, който умее да борави с личните си средства и съумява сам да се справя с трудностите в живота? Ние от Кеш Кредит ви предлагаме перфектната възможност да докажете сами на себе си в каква отговорна личност сте се превърнали. Възползвайте се от нашите услуги винаги, когато имате нужда от пари, с които да запълните дупка в бюджета си. Вашата коректност и отговорност, както и навременното обслужване на заема ви ще свидетелстват за израстването ви.


Новини
Още
 • Равносметка след празниците

  Коледните и новогодишни празници отминават също толкова неусетно, колкото и настъпват. Това разбира се далеч не е повод да попадаме в неприятни състояния, а напротив.

 • Как сами да разберете вашата кредитна история

  В случай че някога през живота ви се е налагало да разчитате на изтеглянето на кредит е нормално да имате желанието да проверите кредитната си история в даден етап след това.

 • Как да спестите от забавления

  Дори поставянето на двете думи „забавление“ и „пестене“ в едно изречение няма как да бъде прието твърде сериозно, защото в крайна сметка почти всяко качествено забавление изисква известна сума пари.

Сума

Време

Вземи сега!
Покажи Скрии

За да подобрим нашите услуги, използваме бисквитки, без лични данни. Виж още.

Приемам