Полезно

Мораториум на банковите кредити

По предложение на Асоциацията на баките в България, Българска Народна Банка, прие частичен мораториум върху кредитите, познат още като „Кредитна ваканция“.

Утвърденият частичен мораториум осигурява възможност за промени в датите на изплащане на части по задълженията на БАНКОВИТЕ кредити, без да се променят параметри им.

Важно е да се отбележи, че кредитната ваканция важи само за банките, тя не се отнася за Небанковите кредитни институции.

Банковите задължения, които могат да бъдат разсрочвани са такива до 6 месеца, които изтичат до 31.12.2020г. За да се разсрочи банков кредит той трябва да е редовно обслужван и да не бъде просрочван повече от 90 дни, към дата 01 Март 2020г.

Клиентите трябва да заявят изрично пред обслужващата ги банка, че желаят да се възползват от мярката, като може да изберат един от следните начини на облекчение на кредита си:

 • отсрочване на главница и лихва до 6 месеца
 • отсрочване на главница до 6 месеца

 

Запазването на добра кредитна история, чрез навременни плащания е от изключително важно значение за Вашите бъдещи възможности за по - добро и по - бързо финансиране.


Новини
Още
 • Девет идеи за есенни забавления, които не тежат на бюджета

  След активния летен сезон, в който вероятно сте ходили на почивка или сте правили ремонт, есента е добър момент да внесете баланс във финансите си. Отдайте се на забавления, които не тежат на бюджета. В тази статия Ви предлагаме девет идеи за такива

 • Класна стая у дома. Как?

  България се готви за четвъртата вълна на коронавируса. Не е изключено част от новата учебна година да премине под формата на дистанционно обучение. В тази статия ще научите как да създадете чудесна класна стая у дома.

 • Най необходимото за новата учебна година?

  Започващата учебна година няма да е като останалите. В условията на пандемична обстановка подготовката за 15. септември съчетава традиционните и нови задачи. В тази статия ще разгледаме какво е нужно да направите, преди да бие първият звънец.

Cash Credit
Сума

Време

Вземи сега!
Покажи Скрии

За да подобрим нашите услуги, използваме бисквитки, без лични данни. Виж още.

Приемам