Полезно

Мораториум на банковите кредити

По предложение на Асоциацията на баките в България, Българска Народна Банка, прие частичен мораториум върху кредитите, познат още като „Кредитна ваканция“.

Утвърденият частичен мораториум осигурява възможност за промени в датите на изплащане на части по задълженията на БАНКОВИТЕ кредити, без да се променят параметри им.

Важно е да се отбележи, че кредитната ваканция важи само за банките, тя не се отнася за Небанковите кредитни институции.

Банковите задължения, които могат да бъдат разсрочвани са такива до 6 месеца, които изтичат до 31.12.2020г. За да се разсрочи банков кредит той трябва да е редовно обслужван и да не бъде просрочван повече от 90 дни, към дата 01 Март 2020г.

Клиентите трябва да заявят изрично пред обслужващата ги банка, че желаят да се възползват от мярката, като може да изберат един от следните начини на облекчение на кредита си:

  • отсрочване на главница и лихва до 6 месеца
  • отсрочване на главница до 6 месеца

 

Запазването на добра кредитна история, чрез навременни плащания е от изключително важно значение за Вашите бъдещи възможности за по - добро и по - бързо финансиране.


Новини
Още
Cash Credit
Сума

Време

Вземи сега!
Покажи Скрии

За да подобрим нашите услуги, използваме бисквитки, без лични данни. Виж още.

Приемам