Полезно

Навици на пестеливите хора

Да живеете без ограничения и да спестявате пари - мисията е напълно възможна. Просто трябва да въведете някои правила в домакинството си и да спазвате финансова дисциплина. Вижте какво съветват нашите финансови консултанти:

Как да планираме разходите за ежедневните покупки

 • Ясни цели. Определяйте точно какво ви е нужно и не се отклонявайте от плана. Напишете списък с покупки и го следвайте без отклонения;
 • Без евтинии. Грешно е разбирането, че купувайки евтини стоки спестяваме. Напротив – ниската цена често означава ниско качество и по-слаба гаранционна поддръжка. Много по-вероятно е продуктът да ви служи по-зле и да се повреди по-бързо. Тоест, ще трябва да купите негов заместител по-скоро и на практика харчите повече пари;
 • План. Когато си набележите цел, съставете план за постигането ѝ: скъпа дреха, електроуред, кола, апартамент. Проучете пазара, за да изберете най-изгодното съотношение между качество и цена, определете период, за който да съберете сумата и планирайте разходите във времето.

Защо здравословният живот помага да спестяваме

Често се случва да влезете в супермаркета с цел да купите 2-3 неща, а се оказвате пред касата с пълна количка, нали? За да избегнете този излишен разход на средства, определете дневното и седмичното си меню и пазарувайте по списък. По-добре да вземете всичко необходимо накуп, отколкото да ходите всеки ден за дребни покупки и да бъдете изкушавани от излишни неща.
И още нещо важно – избягвайте бързата храна. Тя не само вреди на здравето, но и на джоба. Порция домашно приготвеното ястие излиза по евтино и е далеч по-полезна.

Екология и бюджет

 • Без стоки за еднократна употреба

Подлъгват с ниска цена, но на практика всеки път плащаме за тях отново и отново. Ако обаче си носите стъклена бутилка за минерална вода, която периодично да пълните, например, ще носите полза както на джоба си, така и на природата, спестявайки ѝ излишния боклук;

 • Без изхабяване на излишни ресурси

Създайте си полезни навици – не разхищавайте електричество и вода, изключвайте уредите, когато не са необходими. Инвестирайте в енергоспестяващи устройства – пестят ток и плащате по-ниски сметки. 

Спестовен влог

Най-лесният начин да заделяте пари е, да прецените какъв процент от дохода си можете да си позволите да спестите, и да ги приспадате още при получаването на заплатата си. Не чакайте края на месеца - много е вероятно до тогава да се появят непредвидени разходи и сумата да се стопи. Ако го направите в началото обаче, просто ще трябва да съобразите разходите си с наличния бюджет. Най-практично е да заделяте спестяванията в открита за целта сметка.

Здравето и образованието – извън схемата

Каквито и излишни разходи да отрежете от бюджета, не си позволявайте да пестите от здраве и образование. Парите за тях са инвестиция във вашето бъдеще и благосъстояние. Таксите за профилактика са символични на фона на евентуалните суми за лечение на незабелязани болести. Образованието пък е ключ към добро финансово бъдеще.

Какво ни съветват от Кеш Кредит

Финансовата дисциплина е нещо, на което човек се научава. Полезните навици могат да ви помогнат да избегнете сериозни кризи. Ако обаче все още не сте усвоили изкуството на оптималното планиране, важно е да имате алтернативен вариант. На нас от CashCredit може да разчитате при непредвидени обстоятелства или проблеми. След като ги преодолеете обаче, изпробвайте 5-те идеи, които ви предложихме. Проверени са и действат.


Новини
Още
 • Как да предпазим безконтактната си карта от злоупотреба

  С Вашата безконтактна карта Вие можете да извършите абсолютно всички операции, които и с обикновената пластика. Основното нейно предимство пред стандартната кредитната карта е бързината, с която се извършва транзакцията.

 • Очаква ли се рецесия и как тя ще се отрази на личните ни финанси

  Все повече хора, към днешна дата се тревожат от неблагоприятните прогнози за настъпването на икономическа рецесия. Спада в икономиката изобщо не е за подценяване, тъй като той несъмнено би довел до негативни последици за Вашите лични парични постъпления.

 • Най-добрите инвестиции

  Имало едно време, преди 10 години, човек, който изгубил посоката на живота си. Не знаел какво да прави, всеки ден му се струвал по-труден и объркан от предишния. Изпадал в безизходица и мислел, че никога няма да..

 • Коя банка е най-сигурна

  Когато имате нужда от голяма сума пари, единственият начин бързо да се сдобиете с тях, е да се обърнете към банката. По въпроса коя е най-сигурна ще чуете различни мнения. Всяка банкова институция предлага различни условия...

Cash Credit
Сума

Време

Вземи сега!
Покажи Скрии

За да подобрим нашите услуги, използваме бисквитки, без лични данни. Виж още.

Приемам