Полезно

Ново жилище - как да се справим

Несъмнено може да се каже, че покупката на ново жилище е най-добрата инвестиция, която бихме могли да направим. Но дори и ако това е сигурен начин да запазим и да увеличим своите спестявания в бъдеще, трябва да се знае, че покупката на имот идва с доста “капани”, за които трябва да внимаваме.

Да не споменаваме това, че всяко едно жилище пристига с цял куп непредвидени разходи. Обзавеждане и ремонтни дейности ще “погълнат" основната част от капитала.

Дори и ако всичко си е както трябва, то ще бъде необходимо да бъдат извършени поне някои дребни довършителни работи и модификации. Макар и малки, те все пак ще изискват капитал, който може да затрудни всяко едно средностатистическо домакинство.

Какъв е пазарът на жилища в момента

Имотният пазар в България е с изключително голям потенциал за развитие. Трябва да се отбележи това, че цените в нашата страна са все още едни от най-ниските в Европа. Съвсем естествено, нашата страна има доста дадености и е все по-атрактивна за инвестиция.

Това оказва доста силно стимулиращо въздействие върху цените на недвижимите имоти. Именно по тази причина, купувайки апартамент в България, вие ще направите една доста добра дългосрочна инвестиция на своите спестявания.

Дори и ако се налага да изтеглите кредит, вие пак ще спечелите много, тъй като вашата собственост ще струва много повече след десет или двадесет години. Да не споменаваме за това, че можете да изплащате заема си с наем, който потенциално можете да вземете за ползването на вашия имот от други лица.

Най-търсени са жилищата в градовете София и Варна. Съответно, най-висок е интересът към жилищата с две и три стаи. Търсят се главно тухлени сгради от нов тип строителство, като за отдаване под наем е от основно значение близостта на университети и колежи.

Какво трябва да знаем преди покупка

Важно е преди покупка на апартамент или къща да сте наясно каква е целта на инвестицията. Тя може да бъде откриването на нов и по-добър дом за вас и вашето семейство, но може да е и с цел запазване на вашите събрани до момента спестявания. Именно това може да определи параметрите на имота, измежду които най-важните са:

 • град;
 • квадратура;
 • локация;
 • брой стаи;
 • изложение;
 • много други.

Има редица фактори сред по-горе изброените, които оказват оскъпяващо влияние ако търсите имот за семейството си. От друга страна, ако просто искате да инвестирате спестяванията си и желаете да получите максимума за парите си, това няма да има кой знае колко голямо значение за вас.

При всички положения не бива да се забравя, че покупката и успешното докарване на сделката до край ни най-малко не означава край на разходите. Това много зависи от фактори, каквито са покупката на имота през агенция или директно от собственик, както и от неговото състояние.

За какво да внимаваме

Когато купуваме жилище трябва да внимаваме за това то да няма някакви тежести, които да попречат на сделката в по-напреднал етап. Трябва да сте уверени в качеството на строителството и здравината на сградата.

Много често се поставя под съмнение един или друг тип строителство, като всеки един си има своите положителни и отрицателни страни. Трудно е да се зачеркне просто така един тип сгради, както много често се случва напоследък с панелните кооперации.

Трябва да се има предвид, че те често са доста здрави в сравнение с по-новото поколение жилищни кооперации, като предлагат доста добри цени в атрактивни части на големите градове.

Какво ни съветват от Кеш Кредит

CashCredit ни съветва да не се отказваме от намеренията си ако не ни достигат средства. При липса на достатъчно пари за обзавеждане, винаги можете да се обърнете за бърз кредит, особено имайки предвид от все по-облекчените условия.


Новини
Още
 • Какво е овърдрафт кредит?

  Случвало ли се е да не ви достига съвсем малко, за да сте стабилно стъпили на земята? Да ви трябват една-две заплати, за да покриете неочаквани разходи, да организирате семеен празник, непредвиден ремонт или по-голяма покупка? Овърдрафтът е ...

 • Съвети за безопасно шофиране през лятото

  Вие сте зад волана всеки ден и сте уверени в изправността на машината. И все пак, градските разстояния подлагат колата на регулярно, но сравнително кратко натоварване. Възможно е обаче да има ...

 • Активно и пасивно инвестиране. Как да направите правилен избор?

  В света на финансовите инвестиции няма място за емоции. За да натрупате средства, трябва да се заредите с търпение и внимателно да изработите стратегията си. Вижте повече за двата най-популярни варианта.

Cash Credit
Сума

Време

Вземи сега!
Покажи Скрии

За да подобрим нашите услуги, използваме бисквитки, без лични данни. Виж още.

Приемам