Полезно

Нуждата от пари - кога е истинска и кога е заблуда на желанията

За съвременния човек е все по-трудно осъществимо това да различи дали нуждата от пари е истинска или плод на заблуда, породена от изобилието около нас. Когато обмисляме идеята да теглим заем, трябва да подложим решението на анализ. Ако сме обективни, макар и това не винаги да е възможно, ще направим правилния избор.

Как да разграничим истинската нужда от пари и ежедневните желания

Преди да попълните формата за кредит, запитайте себе си дали това не е плод на импулс, който да е породен от емоция. Помислете дали не ви се случва често да вземате прибързани решения. Запитайте се как точно ще се промени вашия живот, ако се откажете от идеята да изтеглите този заем.

Замислете се в кой момент точно сте взели решение да изтеглите пари. Дали сте искали толкова силно да закупите даден артикул и преди да видите конкретната реклама? Ако например сте видели дадено намаление или промоция днес, помислете дали сте изпитвали толкова силна нужда да имате тази стока вчера.

Колко често си купувате нещо, за което после съжалявате или не ползвате

Експерти в сферата на финансите считат, че около ⅔ от покупките, които правим, впоследствие не влизат в употреба. Според опитни финансисти, много често нашите решения за дадена покупка са резултат от отличен маркетинг.

За да си докажем това, експертите съветват да извадим от гардероба си всички дрехи, с които разполагаме. След това старателно да заделим онова, което използваме редовно на отделна купчинка. Резултатът в повечето случаи показва, че онова, което не използваме е поне двойно повече като брой и обем.

А дали е имало случаи, в които се нуждаете спешно от пари, но ги нямате

Макар и да сме склонни да харчим повече, отколкото имаме нужда да притежаваме, понякога се появяват спешни ситуации, в които наистина ни трябват пари. Това може да бъде:

 • Извънреден случай на забавена работна заплата;
 • Изравняване на битови сметки;
 • Нужда от скъпо струваща стоматологична интервенция;
 • Авария у дома (например спукан водопровод);
 • Глоба (например за неправилно пресичане);
 • Много други.

Полезните съвети от Кеш Кредит

От Кеш Кредит ни съветват да обмисляме нещата трезво преди да теглим бърз кредит, защото пари се взимат лесно, но после неминуемо настъпва момент, в който се налага да се връщат.

Ако все пак наистина се нуждаете от бърз заем, CashCredit е най-добрият избор, тъй като отпуска едни от най-големите суми, при това при отлични условия. До 4000 лева могат да теглят желаещите да получат финансиране, а сроковете стигат до 2 години!


Новини
Още
 • 5 съвета при лошо ЦКР

  Съвременният начин на живот до голяма степен може да се опише като живот на кредит. Дали имате добро или лошо ЦКР може да е разликата между това дали ще получите заем за къщата или апартамента на мечтите си, за колата която ...

 • Да уловиш момента

  Икономиката винаги е била и ще бъде динамична. Постоянно променящата се икономическа конюнктура в страната, в Европа и по света непрекъснато размества пластовете на икономиката, а заедно с това непрестанно се появяват ...

 • Изненада, имате непредвидени разходи

  На всеки се е случвало (а най-вероятно ще се случва от време на време и в бъдеще) да се изправи пред ситуацията на неочаквано възникнал непредвиден разход. Колкото и да се стараем това никога да не се случва, много често ...

 • Как да управляваме най-ценния човешки ресурс - времето

  Времето е най-ценният ресурс, с който разполагаме. За съжаление, отношението ни към него е сякаш то е абсолютно безкрайно и неограничено. Инвестирането му в правилната насока обаче може да ни позволи да реализираме повече от ...

Cash Credit
Сума

Време

Вземи сега!
Покажи Скрии

За да подобрим нашите услуги, използваме бисквитки, без лични данни. Виж още.

Приемам