Полезно

Очаква ли се рецесия и как тя ще се отрази на личните ни финанси

Все повече хора, към днешна дата се тревожат от неблагоприятните прогнози за настъпването на икономическа рецесия. Спада в икономиката изобщо не е за подценяване, тъй като той несъмнено би довел до негативни последици за Вашите лични парични постъпления. Но бихте ли могли изобщо да се предпазите от криза в икономически план? Истината е че тя засяга цялото население на една страна и практически е невъзможно да подмине точно Вас. Затова в този труден период трябва да се доверявате само на сигурни партньори, като CashCredit, които ще откликнат бързо на Вашите финансови потребности и ще Ви осигурят бърз кредит до 6 минути, при ясни и точни условия.

Какво е икономическа рецесия

Нека да започнем с това, какво всъщност представлява това понятие. Така наречената икономическа рецесия се наблюдава, когато няколко поредни тримесечия, брутния вътрешен продукт е с понижени стойности. Определено може да се каже, че тя е циклично явление, при което се отчита ръст на безработицата и значително свиване в икономически план. В един такъв период значително страдат постъпленията в бизнеса, а от там и служителите и работниците. Размерът на заплатите рязко намалява, а безработицата се покачва в невъобразими размери. Личните спестявания бързо се топят, а разходите се свеждат до минимум.

Какви за предупредителните сигнали, че тя предстои

В по-голяма част от случаите става въпрос за разнообразни видове дисбаланси в икономиката. С течение на времето те стават неконтролируеми, нарастват и в един определен момент става наложително да бъдат поправени по някакъв начин. Въпреки това че всеки един икономически цикъл е уникален сам по себе си, има и някои общи, основни причини за наблюдаването на рецесия в икономиката и те са:

 • Покачването на лихвените проценти;
 • Настъпването на инфлация;
 • Нарастващи цени на имотите и суровините.

Трябва ли да променим финансовите си навици, за да ограничим последствията върху личните ни средства

Когато прогнозата в икономически план е неблагоприятна, много хора търсят начин да се справят с негативните последици за личният си паричен баланс. В период на криза потребителите свиват личния си бюджет и търсенето на стоки и услуги намалява, а оттам натиска за бизнеса става все по-голям. Размерите на заплатите спадат бързо, а значителна част от хората губят своята работа. За да се справите с негативите от това циклично явление определено трябва да се замислите за Вашите лични финансови навици и да следвате няколко прости стъпки:

 • Спестявайте. Заделяйте от Вашата заплата поне 5% месечно за да бъдете сигурни, че ще можете да овладеете неприятната ситуация;
 • Намалете Вашите разходи. Когато този неблагоприятен период настъпи, контролирайте внимателно личните си финансови средства и сведете Вашите разходи до минимум;
 • Доверявайте се само на сигурни партньори. В случаите, когато Ви се наложи да откликнете бързо на финансовите си потребности, а портмонето Ви в края на месеца е останало празно, не се колебайте, а се доверете на Кеш Кредит. 

Как могат да ни помогнат от Кеш Кредит

Бързите кредити, които могат да Ви бъдат отпуснати от CashCredit са сигурен начин да се преборите с неблагоприятните финансови последици от финансовата рецесия. Само за 6 минути Вие можете да получите одобрение за сумата, която Ви е необходима при ясни и точно договорени условия. А висококвалифицираните служители в Кеш Кредит ще Ви консултират професионално, за да вземете най-доброто решение.


Новини
Още
 • Кешбек - как да харчим и печелим едновременно

  „Кешбекът” е изключително широко разпространен в много голяма част от страните членки на Европейският съюз. Особено популярен е и в САЩ, където над 25% от направените транзакции с банкови карти в супермаркетите са съпътствани и с връщане на пари в брой.

 • Как да предпазим безконтактната си карта от злоупотреба

  С Вашата безконтактна карта Вие можете да извършите абсолютно всички операции, които и с обикновената пластика. Основното нейно предимство пред стандартната кредитната карта е бързината, с която се извършва транзакцията.

 • Най-добрите инвестиции

  Имало едно време, преди 10 години, човек, който изгубил посоката на живота си. Не знаел какво да прави, всеки ден му се струвал по-труден и объркан от предишния. Изпадал в безизходица и мислел, че никога няма да..

 • Коя банка е най-сигурна

  Когато имате нужда от голяма сума пари, единственият начин бързо да се сдобиете с тях, е да се обърнете към банката. По въпроса коя е най-сигурна ще чуете различни мнения. Всяка банкова институция предлага различни условия...

Cash Credit
Сума

Време

Вземи сега!
Покажи Скрии

За да подобрим нашите услуги, използваме бисквитки, без лични данни. Виж още.

Приемам