Полезно

Очаквания срещу Реалност - как да се справим

Винаги когато предприемем дадено начинание, ние достигаме до един момент, в който реалността се сблъсква с очакванията. Двете почти винаги драстично се разминават. Не по-различно е положението и в случаите, в които се насочваме към нова работа, нова професия или пък стартираме нов бизнес.

Първоначално сякаш всичко ни се струва перфектно. Обичаме новата дейност, ентусиазирани сме безкрайно много, но тогава изведнъж се стига до ситуация, в която не можем да намерим решение на даден проблем.

Или пък не сме удовлетворени от финансовата страна, а нали все пак това е главната цел на всеки един - да постигне положителен финансов резултат, който да ни осигури приличен живот.

Как да се справим с проблема с планирането

С каквото и да се заемем, винаги съществува този момент, в който в една или друга степен се сблъскваме с отрезвяващата реалност. За да нямаме заблуда относно своите очакване, важен момент е да планираме и анализираме едновременно.

Това ще ни даде по-ясна представа какви очаквания да имаме, а по този начин ще се сведе до минимум вероятността да се окажем разочаровани или недоволни от постигнатото.

Как да направим правилна оценка на случващото се

За да се справяме по-добре с проблемите, пред които се изправяме, ние на първо място трябва да направим оценка на ситуацията. Важно е да сме максимално безпристрастни, тъй като може да се стигне до възможно най-голяма точност в планирането само и единствено по този начин.

Това е важно за да се добие ясна представа за реалността. Следва момент на планирането, което ни  дава възможност да помислим за следващите стъпки пред нас. Това е важно, защото по този начин фокусираме своя енергиен, интелектуален и финансов ресурс.

Планирането не ни дава ясна представа за крайния резултат, но ни кара да следваме определена последователност от действия, за които се счита, че ще доведат до конкретен краен резултат.

Защо не трябва да се отказваме

Тайната на успеха във всеки един бизнес е наличието на достатъчно мотивация. Това е движещата сила, която ни води напред и ни позволява да се придвижваме през трудностите, намирайки решение и начин как да ги преодолеем.

Както често се казва, ако човек иска, той може. Това е един великолепен пример за мотивация и за наличието на борбен дух, който не ни позволява да се отказваме от поставените цели.

Опитни предприемачи често казват, че са били на косъм да се откажат, при което малко след това са достигнали главозамайващ успех. По този начин можем да си дадем сметка за нашето собствено положение.

Истината е, че какъвто и бизнес да захванете, вие в един или друг момент неизменно ще достигнете до ситуация, в която няма да знаете какъв е най-правилният начин на действие. И именно тук се появява предприемачеството. То се изразява в:

 • склонност да не се отказвате;
 • умение търпеливо да намерите най-разумното решение;
 • възможност да запазите хладнокръвие;
 • способност да мислите нестандартно.

Какво ни съветват от Кеш Кредит

Кеш Кредит ни напомня, че в реалността, независимо дали ни харесва или не, ние ще се изправяме срещу най-различни трудности в бизнеса. Много от тях ще бъдат с финансово измерение, като това не бива да ни обезверява.

За това са създадени именно едни от най-популярните финансови продукти през 21-ви век - бързите кредити. Те са предназначени за да ни дават бързо и навременно решение на проблемите, срещу които се изправяме.

Именно CashCredit е една такава компания, която се е фокусирала върху предлагането на бързо решение за хората, които не могат да чакат и се нуждаят от финансова помощ бързо и сега.


Новини
Още
 • Рестартирайте вашите финанси за новата 2019 година

  Управлението на финансите далеч не е толкова сложно, колкото много хора мислят, че е, но във всеки случай, то изисква внимателно планиране и детайлен предварителен разчет. Трябва да приемем факта, че е нужно винаги да се стремим към постигане на баланс.

 • Работа от дома - предимства и недостатъци

  Работата от дома е самоцел на много хора, които искат веднъж завинаги да прекратят с досадното препускане към работа и обратно. Действително, това е нещо, от което не печелите нито вие, нито вашите работодатели.

 • Пътуване в чужбина - какво ни е нужно

  В наши дни пътуването в чужбина вече не е някаква екстра, а част от нормалното ежедневие. На почти всеки се е случвало или налагало да посети друга страна. Причините могат да са много различни - с цел почивка, по работа, за...

 • Просрочени сметки? Не го позволявайте

  Ако сте просрочили важни сметки, вие разполагате със сравнително малък брой варианти. Всички те включват това бързо да се справите с текущите си задължения, така че да не се стига до прекратяване на услуги или начисляване на лихви.

Cash Credit
Сума

Време

Вземи сега!
Покажи Скрии

За да подобрим нашите услуги, използваме бисквитки, без лични данни. Виж още.

Приемам