Полезно

Очаквания срещу Реалност - как да се справим

Винаги когато предприемем дадено начинание, ние достигаме до един момент, в който реалността се сблъсква с очакванията. Двете почти винаги драстично се разминават. Не по-различно е положението и в случаите, в които се насочваме към нова работа, нова професия или пък стартираме нов бизнес.

Първоначално сякаш всичко ни се струва перфектно. Обичаме новата дейност, ентусиазирани сме безкрайно много, но тогава изведнъж се стига до ситуация, в която не можем да намерим решение на даден проблем.

Или пък не сме удовлетворени от финансовата страна, а нали все пак това е главната цел на всеки един - да постигне положителен финансов резултат, който да ни осигури приличен живот.

Как да се справим с проблема с планирането

С каквото и да се заемем, винаги съществува този момент, в който в една или друга степен се сблъскваме с отрезвяващата реалност. За да нямаме заблуда относно своите очакване, важен момент е да планираме и анализираме едновременно.

Това ще ни даде по-ясна представа какви очаквания да имаме, а по този начин ще се сведе до минимум вероятността да се окажем разочаровани или недоволни от постигнатото.

Как да направим правилна оценка на случващото се

За да се справяме по-добре с проблемите, пред които се изправяме, ние на първо място трябва да направим оценка на ситуацията. Важно е да сме максимално безпристрастни, тъй като може да се стигне до възможно най-голяма точност в планирането само и единствено по този начин.

Това е важно за да се добие ясна представа за реалността. Следва момент на планирането, което ни  дава възможност да помислим за следващите стъпки пред нас. Това е важно, защото по този начин фокусираме своя енергиен, интелектуален и финансов ресурс.

Планирането не ни дава ясна представа за крайния резултат, но ни кара да следваме определена последователност от действия, за които се счита, че ще доведат до конкретен краен резултат.

Защо не трябва да се отказваме

Тайната на успеха във всеки един бизнес е наличието на достатъчно мотивация. Това е движещата сила, която ни води напред и ни позволява да се придвижваме през трудностите, намирайки решение и начин как да ги преодолеем.

Както често се казва, ако човек иска, той може. Това е един великолепен пример за мотивация и за наличието на борбен дух, който не ни позволява да се отказваме от поставените цели.

Опитни предприемачи често казват, че са били на косъм да се откажат, при което малко след това са достигнали главозамайващ успех. По този начин можем да си дадем сметка за нашето собствено положение.

Истината е, че какъвто и бизнес да захванете, вие в един или друг момент неизменно ще достигнете до ситуация, в която няма да знаете какъв е най-правилният начин на действие. И именно тук се появява предприемачеството. То се изразява в:

 • склонност да не се отказвате;
 • умение търпеливо да намерите най-разумното решение;
 • възможност да запазите хладнокръвие;
 • способност да мислите нестандартно.

Какво ни съветват от Кеш Кредит

Кеш Кредит ни напомня, че в реалността, независимо дали ни харесва или не, ние ще се изправяме срещу най-различни трудности в бизнеса. Много от тях ще бъдат с финансово измерение, като това не бива да ни обезверява.

За това са създадени именно едни от най-популярните финансови продукти през 21-ви век - бързите кредити Те са предназначени за да ни дават бързо и навременно решение на проблемите, срещу които се изправяме.

Именно CashCredit е една такава компания, която се е фокусирала върху предлагането на бързо решение за хората, които не могат да чакат и се нуждаят от финансова помощ бързо и сега.


Новини
Още
 • Най-добрите инвестиции

  Имало едно време, преди 10 години, човек, който изгубил посоката на живота си. Не знаел какво да прави, всеки ден му се струвал по-труден и объркан от предишния. Изпадал в безизходица и мислел, че никога няма да..

 • Коя банка е най-сигурна

  Когато имате нужда от голяма сума пари, единственият начин бързо да се сдобиете с тях, е да се обърнете към банката. По въпроса коя е най-сигурна ще чуете различни мнения. Всяка банкова институция предлага различни условия...

 • Колко струва прехвърлянето на автомобил

  Купили сте си нова кола? Чудесно! За съжаление, обаче, има куп неща, които трябва да се свършат още със самата покупка. Нека първо поговорим за прехвърлянето.

 • Как да оптимизираме разходите си през зимата

  Зимата е най-красивият сезон от годината, но с настъпването и се увеличават доста от нашите разходи. Важно е да намерим вариант, при който да контролираме парите си и да не усещаме когато те драстично намалеят

Cash Credit
Сума

Време

Вземи сега!
Покажи Скрии

За да подобрим нашите услуги, използваме бисквитки, без лични данни. Виж още.

Приемам