Полезно

Почивка у дома или на екскурзия? Как да направите избор?

Задължително ли е да пътувате през отпуската? Всъщност оказва се, че ползотворното презареждане за всеки е различно. Вие какво избирате: пътуване или активна почивка?

 

Как да изберете правилната почивка за вас

Приятелите често питат: „Къде ще прекараш отпуската си?“. Не се чувствайте задължени да отговорите на очакванията с впечатляваща дестинация. Психолозите оборват клишето, че най-добрата почивка е, когато човек смени обстановката и види нови места. Не че не е вярно, но не важи в еднаква степен за всички. Някои хора се зареждат с нови сили, когато си останат вкъщи и усетят спокойствието на дома си. Те обичат да си доставят удоволствия вкъщи: система за домашно кино, красиви у удобни мебели…

Вие сред тях ли сте? Няма нищо нередно, ако е така. А и не е задължително всеки път отпуската да премине по един и същи начин. Един път може да отидете на море в чужбина, друг път – на планина в България, а трети – да останете у дома и да се разтоварите с хобитата си.

 

Защо е полезно да имаме хобита

С тях се отърсваме от натрупаната негативна енергия. Прекарваме часове, в които сме в своя свой извън времето и обстоятелствата. Не е задължително хобито да е кой знае колко специфично. Може да е четене, свирене на китара, спорт, рисуване, плетене, дърводелство, декупаж, градинарство и какво ли още не. То е начин да сме в свои води, да се отърсим от умората и да се вдъхновим за нови идеи.

 

Разлики между екскурзия и почивка

 • При екскурзията целта е да пътуваме и да посетим различни забележителности. Свързана е с добра организация и следване на график.
 • По време на почивката пристигаме в конкретната дестинация и прекарваме повечето си време там. Целта е отпускане и безвремие.

Вие преценете кое поведение би било по-подходящо за вас и вашите спътници, както и какво място би ви подействало най-добре: екзотичен плаж, културен туризъм, маршрути по еко пътеки или друго.

 

Как да използваме свободното си време - съвети от Кеш Кредит

Без значение дали става дума за месец или за уикенд, важното е да откривате начини да си доставяте радост и да използвате пълноценно всеки свободен час. Дори и да не сте организирали пътуване, има много варианти:

 • Спорт – Стимулира производството на хормона на щастието и помага за освобождаване на психическата умора;
 • Разходки – С няколко часа ходене в парка или в планината може да си починем много повече, отколкото седейки пред телевизора;
 • Книги – Изключете телефоните, излезте от социалните мрежи и смело пристъпете в света между кориците;
 • Нещо ново – Да излезете от зоната си на комфорт може да се окаже изключително позитивно преживяване. Пробвайте нещо необичайно за вас или което рядко правите: караоке, quiz вечер, пикник, велосипед или ролери – новите преживявания носят нови емоции.

Не пропилявайте свободното си време. То е ключът към това да сте по-позитивни личности и по-продуктивни в работата си. Ако пък организацията на екскурзия, купуването на оборудване за хобито или друг елемент от плана зависят от липсата на средства, нека това не ви спира. CashCredit е тук, за да подкрепя идеите ви. Почивните дни се изнизват бързо. Направете така, че да ги запомните!


Новини
Още
 • Почивка спрямо бюджета

  През зимата посрещаме най-светлите български празници. Всеки се събира със семейството си, има време за почивка и търси най-доброто място, където да прекара дните си. Дори и преди да са настъпили празниците, вие, може би, правите планове за почивка.

 • 5 начина да се отървем от дълговете

  Кризисните моменти са част от живота на всеки. На кой ли не се е случвало да остане без работа, без доходи, да има сериозни непредвидени разходи, и да се наложи да използва кредит. Понякога..

 • Как да станем богати?

  Ех, вероятно всеки човек по света би дал всичко, за да разбере отговора на този въпрос. Магическа формула няма. Има обаче някои принципи, които биха могли да ни изведат на правия път. Вижте ги.

 • Как да разпределяте парите за вашите деца?

  Дошло е времето за вашето хлапе да се научи на самостоятелност? Основите на финансовото планиране са ключова част от това. Децата от ранна възраст трябва да изграждат отговорности и умения да боравят с парите си. Малко

Cash Credit
Сума

Време

Вземи сега!
Покажи Скрии

За да подобрим нашите услуги, използваме бисквитки, без лични данни. Виж още.

Приемам