Полезно

Почивка у дома или на екскурзия? Как да направите избор?

Задължително ли е да пътувате през отпуската? Всъщност оказва се, че ползотворното презареждане за всеки е различно. Вие какво избирате: пътуване или активна почивка?

 

Как да изберете правилната почивка за вас

Приятелите често питат: „Къде ще прекараш отпуската си?“. Не се чувствайте задължени да отговорите на очакванията с впечатляваща дестинация. Психолозите оборват клишето, че най-добрата почивка е, когато човек смени обстановката и види нови места. Не че не е вярно, но не важи в еднаква степен за всички. Някои хора се зареждат с нови сили, когато си останат вкъщи и усетят спокойствието на дома си. Те обичат да си доставят удоволствия вкъщи: система за домашно кино, красиви у удобни мебели…

Вие сред тях ли сте? Няма нищо нередно, ако е така. А и не е задължително всеки път отпуската да премине по един и същи начин. Един път може да отидете на море в чужбина, друг път – на планина в България, а трети – да останете у дома и да се разтоварите с хобитата си.

 

Защо е полезно да имаме хобита

С тях се отърсваме от натрупаната негативна енергия. Прекарваме часове, в които сме в своя свой извън времето и обстоятелствата. Не е задължително хобито да е кой знае колко специфично. Може да е четене, свирене на китара, спорт, рисуване, плетене, дърводелство, декупаж, градинарство и какво ли още не. То е начин да сме в свои води, да се отърсим от умората и да се вдъхновим за нови идеи.

 

Разлики между екскурзия и почивка

 • При екскурзията целта е да пътуваме и да посетим различни забележителности. Свързана е с добра организация и следване на график.
 • По време на почивката пристигаме в конкретната дестинация и прекарваме повечето си време там. Целта е отпускане и безвремие.

Вие преценете кое поведение би било по-подходящо за вас и вашите спътници, както и какво място би ви подействало най-добре: екзотичен плаж, културен туризъм, маршрути по еко пътеки или друго.

 

Как да използваме свободното си време - съвети от Кеш Кредит

Без значение дали става дума за месец или за уикенд, важното е да откривате начини да си доставяте радост и да използвате пълноценно всеки свободен час. Дори и да не сте организирали пътуване, има много варианти:

 • Спорт – Стимулира производството на хормона на щастието и помага за освобождаване на психическата умора;
 • Разходки – С няколко часа ходене в парка или в планината може да си починем много повече, отколкото седейки пред телевизора;
 • Книги – Изключете телефоните, излезте от социалните мрежи и смело пристъпете в света между кориците;
 • Нещо ново – Да излезете от зоната си на комфорт може да се окаже изключително позитивно преживяване. Пробвайте нещо необичайно за вас или което рядко правите: караоке, quiz вечер, пикник, велосипед или ролери – новите преживявания носят нови емоции.

Не пропилявайте свободното си време. То е ключът към това да сте по-позитивни личности и по-продуктивни в работата си. Ако пък организацията на екскурзия, купуването на оборудване за хобито или друг елемент от плана зависят от липсата на средства, нека това не ви спира. CashCredit е тук, за да подкрепя идеите ви. Почивните дни се изнизват бързо. Направете така, че да ги запомните!


Новини
Още
 • В какво да вложите парите си в България?

  Желаете да инвестирате и търсите правилните възможности? Най-доброто качество на парите е, че могат да носят нови пари. Вижте няколко начина за това.

 • Организиране на пари - съвети и предложения

  Организационните умения са нужни в различните аспекти на работата, семейството и домакинството. Особено съществено е значението им обаче в ръководенето на финансите.

 • Съвети при закупуването на нов автомобил

  Обмисляте покупката на нова кола? И може би планирате сумата или поне част от нея да бъде взета назаем? Купуването на автомобил е един от най-често посочваните мотиви за заявяване на кредит.

Cash Credit
Сума

Време

Вземи сега!
Покажи Скрии

За да подобрим нашите услуги, използваме бисквитки, без лични данни. Виж още.

Приемам