Полезно

Просрочени сметки? Не го позволявайте

Плащането на сметки не е най-приятното нещо на света, но така или иначе, всички ние имаме този ангажимент. Независимо дали става дума за основните битови сметки като ток и вода или пък за допълнителни услуги като телефон и интернет, тези задължения трябва да се погасяват навреме.

Закъсненията могат да донесат доста грижи и неприятности. В най-лекия случай, можете да останете без съответната услуга. При тока това може да стане много бързо, докато при водата отнема малко повече време.

При сметки като мобилен телефон, както и при повечето доставчици на интернет имате няколко дни след излизането на втората сметка преди услугата да бъде прекратена. Има случаи, в които услугите могат да ви бъдат прекратени още след излизане на първата сметка.

Как да сложим ред в плащането на сметки

За да бъдат всички наши финанси в ред и за да не просрочваме сметки или други задължения, много важно условие е да правим стриктен разчет на своите пари. Това не е толкова трудно, колкото предполагате, а ако ви стане навик, ще видите, че всъщност дори е забавно.

Получава се една игра, която ни позволява да се подготвим за идни периоди от време. Това е изключително интересно, а виждайки постигнатите резултати, няма да имаме търпение да усъвършенстваме това, което вече сме постигнали.

Експерти от Кеш Кредит ни препоръчват да се ангажираме със задачата да изплатим всички свои сметки още след като получим заплатите си. Така, казват те, ще можем да имаме голяма яснота по въпроса с колко средства разполагаме до края на месеца. Това става:

 • изчислете колко ще ви е необходимо за да платите фиксираните сметки и такси;
 • изчислете максималната възможна стойност на сметките, които варират от месец за месец като сума;
 • заделете си малък фонд за непредвидени разходи и не го пипайте;
 • определете си бюджет за храна.

Сумата която ви остава след това са средствата, с които вие ще разполагате до края на месеца. Това ще ви даде не само яснота на разполагаемия баланс, но и ще ви спести ситуации, в които ще сте похарчили повече, отколкото можете да си позволите.

Какви са вариантите, ако вече сме просрочили важни сметки

Ако сте просрочили важни сметки, вие разполагате със сравнително малък брой варианти. Всички те включват това бързо да се справите с текущите си задължения, така че да не се стига до прекратяване на услуги или начисляване на лихви.

Когато се изисква да направите незабавно плащане, това определено не оставя голям избор. За съжаление, не винаги сме готови да посрещнем едно такова предизвикателство.

При просрочване на сметки в по-големи размери може дори да се стигне до осъждане на задълженото лице. Това от своя страна може да рефлектира в бъдещи неприятности с частни съдебни изпълнители, колекторски фирми и други подобни.

Как да предотвратим подобна ситуация

За да предотвратим неприятности от този вид, ние трябва стриктно да следим за своите задължения и да ги плащаме в предвидените за това срокове. По този начин ще избегнем по-големи проблеми и усложнение на настоящата ситуация.

Експертите напомнят, че всяка една неплатена сметка днес, води до последващи лихви и увеличаване на задълженията в бъдеще. Ако нямате възможност да се справите със своите задължения сами, това може да стане като помислите за заем.

Как Кеш Кредит ще ни помогне в подобна ситуация

CashCredit е най-сериозната и надеждна фирма, специализирана в областта на бързите кредити в страната. Тя разполага с изключително голям брой експерти, които могат да ви запознаят с предлаганите услуги.

Те ще ви препоръчат този тип заем, който е най-удачен за вашия случай. Лихвите са ниски, условията - гъвкави, а резултатът ще е избягване на проблеми от непогасени задължения.


Новини
Още
 • Чат ботове - какво представляват и как се ползват

  Чат ботовете напоследък станаха изключително популярни и се използват все по-широко в компании, където общуването с клиентите е част от бизнеса. Те много успешно изместват истинските служители, а качеството на онлайн услугите така се повишава.

 • Пътуването по света е приключение, а не само лукс

  Всеки човек има желанието да обиколи колкото се може повече места по света, но за съжаление, това често остава единствено във фантазиите на повечето от нас. Едновременно с това, животът бързо се променя...

 • Кредити с лошо ЦКР - какви са опасностите

  Често се коментират въпроси, свързани с Централния кредитен регистър, което е продиктувано от нуждата на хората да теглят кредит с една или друга цел. Това което предопределя дали ще бъдете финансирани или не, в повечето случаи ...

 • Кредит през Viber - Как да кандидатстваме

  На всеки човек може да му се случи да изпадне в положението да не му достигат пари. Тогава едно от най-лесните решения се оказва да прибегне към фирма за бързи кредити.

Cash Credit
Сума

Време

Вземи сега!
Покажи Скрии

За да подобрим нашите услуги, използваме бисквитки, без лични данни. Виж още.

Приемам