Полезно

Работа от дома - предимства и недостатъци

Работата от дома е самоцел на много хора, които искат веднъж завинаги да прекратят с досадното препускане към работа и обратно. Действително, това е нещо, от което не печелите нито вие, нито вашите работодатели.

Става така, че всъщност пропилявате ценни часове, които спокойно бихте могли да използвате за да поработите от своя апартамент. Истината е, че да изпълняваш служебните си задължение от вкъщи има цял куп предимства.

За съжаление, за някои хора то може да има и немалко недостатъци. Тук става дума за това, че не всеки човек може да си бъде сам шеф, а това несъмнено може да изиграе доста неприятна шега.

Какво представлява работата от дома

Някога под работа у дома се разбираше така наречената “надомна работа”, при която хората биваха наети към дадено предприятие и заработваха допълнителни доходи. Това най-често се свързваше с уплътняване на свободното време, но малцина имаха достатъчно кураж за да разчитат на това като основен източник за печелене на пари.

Днес на подобен тип професии се гледа по съвсем различен начин, като обикновено наличните свободни работни места се характеризират с това, че са в някои от най-скъпо платените сфери на икономиката.

За кои сфери е характерна подобен тип работа

Работата от вкъщи днес е характерна за най-вече за тези сфери в икономиката, които са свързани с високите технологии. Редица висококвалифицирани IT специалисти всъщност се справят много по-продуктивно със своите задължения, когато им се предостави възможността да се трудят от дома си.

Това засилва усещането за свобода и гъвкавост, което на свой ред създава изключително висока креативност. От нея печелят всички, особено тези, които възлагат изпълнението на задачите.

Разбира се, работата от дома е типична и за много създадели на собствен онлайн бизнес, като те на практика превръщат в офис даден кът от своя дом. При подобни обстоятелства е абсолютно ненужно, дори противоестествено, да се напуска дома за да се извършва дейността на друго място.

Все по-често се случва и появата на млади предприемачи, които просто разчитат на своите интернет сайтове за популяризиране на своята услуга. Те на практика не са IT специалисти, но подобно на тях заработват своите доходи основно с работа пред компютъра. Най-често по този начин се трудят:

 • програмисти;
 • уеб дизайнери;
 • графични дизайнери;
 • интериорни дизайнери;
 • копирайтъри;
 • други.

Какви са предимствата и недостатъците

Предимствата на работата от дома са много, като за всеки човек те могат да имат различно измерение. Най-често изтъкван приоритет на този тип трудова дейност е това, че по този начин човек сам управлява своето свободно време.

Възможността да организирате сами задълженията си може да ви позволи да пътувате, да се срещате с приятели и да отделите повече време и в по-подходящ момент за упражняване на своята професия.

Разбира се, нищо не е перфектно и тук това важи с пълна сила. Ако трябва да организират своята трудова дейност съвсем сами, много хора не успяват да се справят със задачата както трябва.

Често изостават с поставените цели и ангажиментите не рядко могат да останат недовършени. Проблемът произлиза от там, че ако човек не винаги успява правилно да разпредели своето време за почивка и работа по най-добрия възможен начин.

Какво ни съветват от Кеш Кредит

Понякога с една добра идея можем да спечелим много и да създадем свой проект. За това обаче парите не винаги достигат. В такива случаи можете да се обърнете към някоя от фирмите за бързи кредити, сред които най-популярна е компанията CashCredit. Финансисти от дружеството ни съветват да не се колебаем да потърсим съдействие от тях в случай на нужда.


Новини
Още
 • Как да предпазим безконтактната си карта от злоупотреба

  С Вашата безконтактна карта Вие можете да извършите абсолютно всички операции, които и с обикновената пластика. Основното нейно предимство пред стандартната кредитната карта е бързината, с която се извършва транзакцията.

 • Очаква ли се рецесия и как тя ще се отрази на личните ни финанси

  Все повече хора, към днешна дата се тревожат от неблагоприятните прогнози за настъпването на икономическа рецесия. Спада в икономиката изобщо не е за подценяване, тъй като той несъмнено би довел до негативни последици за Вашите лични парични постъпления.

 • Най-добрите инвестиции

  Имало едно време, преди 10 години, човек, който изгубил посоката на живота си. Не знаел какво да прави, всеки ден му се струвал по-труден и объркан от предишния. Изпадал в безизходица и мислел, че никога няма да..

 • Коя банка е най-сигурна

  Когато имате нужда от голяма сума пари, единственият начин бързо да се сдобиете с тях, е да се обърнете към банката. По въпроса коя е най-сигурна ще чуете различни мнения. Всяка банкова институция предлага различни условия...

Cash Credit
Сума

Време

Вземи сега!
Покажи Скрии

За да подобрим нашите услуги, използваме бисквитки, без лични данни. Виж още.

Приемам