Полезно

Равносметка след празниците

Коледните и новогодишни празници отминават също толкова неусетно, колкото и настъпват. Това разбира се далеч не е повод да попадаме в неприятни състояния, а напротив. Това е онзи период от годината, когато трябва да да помислим разумно, оптимистично и да се заредим с огромна доза хъс за всичко, което ни предстои през новата година.

Една добра равносметка след празниците може да звучи и малко некатегорично, тъй като често поставяме пред себе си определени цели, но рядко се справяме с осъществяването им навреме или изобщо. Но въпреки това, ако бъдем разумни в тази насока и се целим в реално постижими намерения, успехът ни е много по-вероятен. Именно в това се крие и разковничето – в реалната и трезва преценка на ситуациите в живота ни и използването на разумни начини да ги постигнем.

Изграждането на финансови навици


Това е стъпка едно, към която всеки трябва да се стреми. Когато внимаваме в харчовете за месеца и предвиждаме извънредните разходи, ние можем да спестяваме определена сума на даден период от време, която би могла да ни даде известна сигурност и самочувствие.

Поставянето на целите ни за успех


Както казахме това е също особено важен момент. Никога не трябва да забравяме, че дори да не успеем да постигнем определена мечта или желание, това далеч не е повод за фрустрация или страх, че не сме способни. Напротив, поставяйки си достижими и в същото време ангажиращи вниманието и уменията ни цели, ние бихме се справили доста по-добре с тях и това също би ни създало сериозна доза самочувствие, нужно да се изправяме пред трудностите на ежедневието.

Можем да се придържаме към целите си


Като изградим схема от стъпки, която да следваме винаги и по този начин да изградим стабилни финансови навици.

 • Спестявания и правилна оценка на разходите – това ще ни доведе до заделени пари, независимо дали са малко или много. Добре е да водим ежедневните си и месечни харчове в специална тетрадка или дневник, като по този начин бихме могли да преценим за какво харчим най-много и ако нещо от това не е изначално важно да го ограничим.


В крайна сметка това, в комбинация с известни спестовни навици ще ни помага занапред и няма да се чувстваме притиснати от някои наложителни плащания;

 • Няма нужда да притежавате по няколко кредитни или дебитни карти. Това са излишни разходи, които изискват месечни такси за управление. Добре е да ограничите такъв тип плащания към финансови или други административни институции, когато това е възможно и разумно;
  Инвестицията е един добър начин да гледате напред в бъдещето, както и да вложите спестените пари в нещо смислено за вас и което би могло да ви осигурява допълнителни доходи;
 • Плащането на всички видове задължителни сметки навреме е добър навик, който ще ви спаси от натрупвания. В крайна сметка е далеч по-добре да сте се издължили за консумираните ток, вода, отопление и други подобни, отколкото да бъдете в постоянно напрежение, че се трупа дълг, който в последствие ще бъде още по-непосилен за плащане;
 • Стремежът към нещо повече и по-добро движи живота напред. Накратко – няма нищо лошо в това да търсите по-добра работа с по-висока заплата, която да ви помогне да постигате желанията и да задоволявате нуждите на вас и вашето семейство. Опитите да преуспеете в кариерен план не трябва да ви плашат, а да гледате на тях като нещо, което би могло да подобри стандарта на живот;
 • Вредните навици и по-точно тяхното ограничаване може да ви помогне да увеличите сериозно спестяванията си. Пушенето на цигари например е едно сериозно перо в бюджета на всяко семейство, в което има пушачи. Но това е все пак личен избор;
 • Бъдете в час с финансовата ситуация в страната. Отделяйте малко от времето си, за да четете икономически новини, за да бъдете наясно какво се случва с пазара около вас. Понякога това може да ви се струва и скучна материя, но бъдете сигурни, че със сигурност би ви помогнала в дадена ситуация.

Равносметката след празниците, насочена в тази посока ще бъде един от най-добрите ви финансови уроци през предстоящата година и е добре да обмислите поне част от тези мерки. В случай, че трудно успявате да компенсирате извънредни разходи и често се случва да изпадате в нужда от допълнителни пари, можете да разчитате на нас от Cash credit във всяка една ситуация. Тук получавате специализирано мнение и съвет, както и възможност да кандидатствате за различни типове кредити, които да помогнат на домакинството ви, когато това е нужно.


Новини
Още
 • Просрочен кредит

  В никакъв случай не трябва да се поддаваме лесно на изкушенията, които ни вкарват в допълнителни разхищения, освен ако те наистина не са много важни за нас.

 • Отпускане на бързи кредити

  Това е един перфектен и бърз начин да се справите с изникнала изневиделица финансова ситуация, за която личните ви средства не достигат.

 • Краткосрочни заеми за забавления

  Емоционалните и положително заредени дейности са цел на много хора и дори да нямат изискваните за това финансови сили, те намират начин да ги направят с помощта на бързи кредити.

Сума

Време

Вземи сега!
Покажи Скрии

За да подобрим нашите услуги, използваме бисквитки, без лични данни. Виж още.

Приемам