Полезно

Рефинансиране на заем - 3 бързи съвета

Рефинансирането на заем е нещо, което понякога се налага при невъзможност да погасяваме своите настоящи задължения. Това се прави, когато наближава крайния срок за връщане на сумата, която дължим, а не сме в състояние да я посрещнем. Преди да се позволи подобна стъпка, обикновено се правят не малко проверки, а понякога се достига и до промяна на условията.


CashCredit е сред най-сериозните институции, които предлагат отлични условия по своите онлайн кредити. Условията за рефинансиране тук са много добри, като се дава възможност за погасяване на бързия кредит при отлични условия.


Какво означава рефинансиране


Преди да преминем към съветите, нека първо кажем няколко думи за това какво представлява този процес и кога е необходимо. Да рефинансираме, това означава, че вече сме изтеглили определена сума.


Поради едни или други обстоятелства, ние сме изпаднали в положението да не можем да изплащаме задължението си. Тъй като нямаме възможност да погасяваме вноските, ние теглим втори заем, с който да изплащане предишния, без значение дали на вноски или цялата сума наведнъж.


Специалисти от Кеш Кредит ни насочват към няколко важни момента, давайки ни три бързи съвета за това кога и как да постъпваме в подобни ситуации.


1. Кога има смисъл


Рефинансирането има смисъл само когато условията по втория заем са съизмерими или по-добри от предишния. В някои случаи, компаниите предлагат възможността услугата да се направи безлихвено, защото по този начин се подобряват шансовете на потребителя да погаси задълженията си.


2. Какъв срок да изберем


Много важен момент е срокът, за който се отпуска кредитът. Той трябва да бъде разумен и да дава възможност да се разплатите с компанията, а не просто да задълбочите финансовите си проблеми. Ако имате възможност за избор, най-добре е да се насочите към по-продължителен във времето срок, който ще ви даде възможност да се справите по-лесно със задълженията си.


3. Какво трябва да проверяваме

Когато теглим заем, за да погасим вече съществуващо задължение, трябва да следим дали няма някакви скрити условия и както се казва, да си отваряме очите за дребния шрифт. Трябва винаги да проверяваме дали и с колко това ще оскъпи настоящия ни кредит. Трябва да се поинтересуваме също така за изискванията, при които може погасяването да се направи предсрочно и има ли някаква пречка пред това.


Новини
Още
 • 3 въпроса за парите, които трябва да си зададем

  Лихвите са все по-ниски, условията - все по-лесни за покриване, а сроковете - все по-гъвкави. Редно е обаче, като се има предвид, че от всички страни сме заобиколени от възможности за лесно финансиране, да погледнем на парите по един...

 • Рестартирайте вашите финанси за новата 2019 година

  Управлението на финансите далеч не е толкова сложно, колкото много хора мислят, че е, но във всеки случай, то изисква внимателно планиране и детайлен предварителен разчет. Трябва да приемем факта, че е нужно винаги да се стремим към постигане на баланс.

 • Работа от дома - предимства и недостатъци

  Работата от дома е самоцел на много хора, които искат веднъж завинаги да прекратят с досадното препускане към работа и обратно. Действително, това е нещо, от което не печелите нито вие, нито вашите работодатели.

 • Пътуване в чужбина - какво ни е нужно

  В наши дни пътуването в чужбина вече не е някаква екстра, а част от нормалното ежедневие. На почти всеки се е случвало или налагало да посети друга страна. Причините могат да са много различни - с цел почивка, по работа, за...

Cash Credit
Сума

Време

Вземи сега!
Покажи Скрии

За да подобрим нашите услуги, използваме бисквитки, без лични данни. Виж още.

Приемам