Полезно

Смяна на квартира - удар по портфейла ви

Когато завършим средното си образование и решим да продължим обучението си в университет, ние бързо се изправяме пред една нова реалност. Търсене на работа, плащане на квартира и дори още по-тясна зависимост от родителите и тяхната финансова подкрепа стават част от живота ни.

Познато ли ви е изискването за 2-та депозита

Много собственици на жилища, които отдават имотите си под наем, изискват от наемателите изплащането на 2 наема при сключването на договора. Единия наем стои като депозит и гарантира, че наемателят ще плати всички свои сметки за ток и вода при напускането.

И ако всичко е наред, сумата се връща след около месец. Докато това е широко приета практика, не всеки може да понесе тази тежест от финансова гледна точка. Повечето хора в България, на които се налага да живеят под наем са млади семейства или студенти, което прави смяната на квартира изключително трудно.

Най-честите причини за смяна на квартира

Оказва се, че всеки студент от друг град е изпадал в ситуацията да трябва да смени поне веднъж своята квартира. За онази част от младежите, които са с по-малко късмет, това може да се превърне в нещо, което се повтаря на всеки няколко месеца. Сред най-честите смяна на квартирата са:

 • повишаване на наема;
 • неразбиране с хазяите;
 • недобри условия за живеене;
 • намиране на по-подходяща квартира (условия, локация, цена и т.н.).

Как да преборим трудностите и да достигнем до ползите

Оказва се, че смяната на квартирата може да нанесе толкова сериозен удар по портфейла, че за мнозина това е достатъчна причина, която да ги откаже от плановете за преместване в ново жилище.

Получава се много неприятна ситуация, когато намерим удобно жилище с добра локация, което да ни предлага условия за живот, от които да сме наистина удовлетворени, но все пак да не смеем да предприемем голямата крачка от страх, че парите няма да ни стигнат. Но нима трябва да се откажем?

Съветите на Кеш Кредит

Експерти в сферата на финансите от компания за бързи кредити в България, CashCredit, съветват да не се отказваме от изгодна за нас сделка, и то само защото не сме уверени дали ще ни стигнат парите.

Компанията Кеш Кредит предлага заеми при много добри условия. Напоследък се отпускат заеми и в по-големи размери, които вече достигат до 4 000 лева, а сроковете за погасяване са до 24 месеца, което не е малко.

Ако намерите квартира при много изгодни условия, но хазяите ви настояват да заплатите няколко наема накуп, нека това не ви отказва. С изгодните условия на Кеш Кредит ще имате възможност да спестите много от наем, който след това да погасите под формата на гъвкави кредитни вноски.


Новини
Още
 • Най-добрите инвестиции

  Имало едно време, преди 10 години, човек, който изгубил посоката на живота си. Не знаел какво да прави, всеки ден му се струвал по-труден и объркан от предишния. Изпадал в безизходица и мислел, че никога няма да..

 • Коя банка е най-сигурна

  Когато имате нужда от голяма сума пари, единственият начин бързо да се сдобиете с тях, е да се обърнете към банката. По въпроса коя е най-сигурна ще чуете различни мнения. Всяка банкова институция предлага различни условия...

 • Колко струва прехвърлянето на автомобил

  Купили сте си нова кола? Чудесно! За съжаление, обаче, има куп неща, които трябва да се свършат още със самата покупка. Нека първо поговорим за прехвърлянето.

 • Как да оптимизираме разходите си през зимата

  Зимата е най-красивият сезон от годината, но с настъпването и се увеличават доста от нашите разходи. Важно е да намерим вариант, при който да контролираме парите си и да не усещаме когато те драстично намалеят

Cash Credit
Сума

Време

Вземи сега!
Покажи Скрии

За да подобрим нашите услуги, използваме бисквитки, без лични данни. Виж още.

Приемам