Полезно

Смяна на квартира - удар по портфейла ви

Когато завършим средното си образование и решим да продължим обучението си в университет, ние бързо се изправяме пред една нова реалност. Търсене на работа, плащане на квартира и дори още по-тясна зависимост от родителите и тяхната финансова подкрепа стават част от живота ни.

Познато ли ви е изискването за 2-та депозита

Много собственици на жилища, които отдават имотите си под наем, изискват от наемателите изплащането на 2 наема при сключването на договора. Единия наем стои като депозит и гарантира, че наемателят ще плати всички свои сметки за ток и вода при напускането.

И ако всичко е наред, сумата се връща след около месец. Докато това е широко приета практика, не всеки може да понесе тази тежест от финансова гледна точка. Повечето хора в България, на които се налага да живеят под наем са млади семейства или студенти, което прави смяната на квартира изключително трудно.

Най-честите причини за смяна на квартира

Оказва се, че всеки студент от друг град е изпадал в ситуацията да трябва да смени поне веднъж своята квартира. За онази част от младежите, които са с по-малко късмет, това може да се превърне в нещо, което се повтаря на всеки няколко месеца. Сред най-честите смяна на квартирата са:

 • повишаване на наема;
 • неразбиране с хазяите;
 • недобри условия за живеене;
 • намиране на по-подходяща квартира (условия, локация, цена и т.н.).

Как да преборим трудностите и да достигнем до ползите

Оказва се, че смяната на квартирата може да нанесе толкова сериозен удар по портфейла, че за мнозина това е достатъчна причина, която да ги откаже от плановете за преместване в ново жилище.

Получава се много неприятна ситуация, когато намерим удобно жилище с добра локация, което да ни предлага условия за живот, от които да сме наистина удовлетворени, но все пак да не смеем да предприемем голямата крачка от страх, че парите няма да ни стигнат. Но нима трябва да се откажем?

Съветите на Кеш Кредит

Експерти в сферата на финансите от компания за бързи кредити в България, CashCredit, съветват да не се отказваме от изгодна за нас сделка, и то само защото не сме уверени дали ще ни стигнат парите.

Компанията Кеш Кредит предлага заеми при много добри условия. Напоследък се отпускат заеми и в по-големи размери, които вече достигат до 4 000 лева, а сроковете за погасяване са до 24 месеца, което не е малко.

Ако намерите квартира при много изгодни условия, но хазяите ви настояват да заплатите няколко наема накуп, нека това не ви отказва. С изгодните условия на Кеш Кредит ще имате възможност да спестите много от наем, който след това да погасите под формата на гъвкави кредитни вноски.


Новини
Още
 • 5 съвета при лошо ЦКР

  Съвременният начин на живот до голяма степен може да се опише като живот на кредит. Дали имате добро или лошо ЦКР може да е разликата между това дали ще получите заем за къщата или апартамента на мечтите си, за колата която ...

 • Да уловиш момента

  Икономиката винаги е била и ще бъде динамична. Постоянно променящата се икономическа конюнктура в страната, в Европа и по света непрекъснато размества пластовете на икономиката, а заедно с това непрестанно се появяват ...

 • Изненада, имате непредвидени разходи

  На всеки се е случвало (а най-вероятно ще се случва от време на време и в бъдеще) да се изправи пред ситуацията на неочаквано възникнал непредвиден разход. Колкото и да се стараем това никога да не се случва, много често ...

 • Как да управляваме най-ценния човешки ресурс - времето

  Времето е най-ценният ресурс, с който разполагаме. За съжаление, отношението ни към него е сякаш то е абсолютно безкрайно и неограничено. Инвестирането му в правилната насока обаче може да ни позволи да реализираме повече от ...

Cash Credit
Сума

Време

Вземи сега!
Покажи Скрии

За да подобрим нашите услуги, използваме бисквитки, без лични данни. Виж още.

Приемам