Полезно

Смяна на квартира - удар по портфейла ви

Когато завършим средното си образование и решим да продължим обучението си в университет, ние бързо се изправяме пред една нова реалност. Търсене на работа, плащане на квартира и дори още по-тясна зависимост от родителите и тяхната финансова подкрепа стават част от живота ни.

Познато ли ви е изискването за 2-та депозита

Много собственици на жилища, които отдават имотите си под наем, изискват от наемателите изплащането на 2 наема при сключването на договора. Единия наем стои като депозит и гарантира, че наемателят ще плати всички свои сметки за ток и вода при напускането.

И ако всичко е наред, сумата се връща след около месец. Докато това е широко приета практика, не всеки може да понесе тази тежест от финансова гледна точка. Повечето хора в България, на които се налага да живеят под наем са млади семейства или студенти, което прави смяната на квартира изключително трудно.

Най-честите причини за смяна на квартира

Оказва се, че всеки студент от друг град е изпадал в ситуацията да трябва да смени поне веднъж своята квартира. За онази част от младежите, които са с по-малко късмет, това може да се превърне в нещо, което се повтаря на всеки няколко месеца. Сред най-честите смяна на квартирата са:

 • повишаване на наема;
 • неразбиране с хазяите;
 • недобри условия за живеене;
 • намиране на по-подходяща квартира (условия, локация, цена и т.н.).

Как да преборим трудностите и да достигнем до ползите

Оказва се, че смяната на квартирата може да нанесе толкова сериозен удар по портфейла, че за мнозина това е достатъчна причина, която да ги откаже от плановете за преместване в ново жилище.

Получава се много неприятна ситуация, когато намерим удобно жилище с добра локация, което да ни предлага условия за живот, от които да сме наистина удовлетворени, но все пак да не смеем да предприемем голямата крачка от страх, че парите няма да ни стигнат. Но нима трябва да се откажем?

Съветите на Кеш Кредит

Експерти в сферата на финансите от компания за бързи кредити в България, CashCredit, съветват да не се отказваме от изгодна за нас сделка, и то само защото не сме уверени дали ще ни стигнат парите.

Компанията Кеш Кредит предлага заеми при много добри условия. Напоследък се отпускат заеми и в по-големи размери, които вече достигат до 4 000 лева, а сроковете за погасяване са до 24 месеца, което не е малко.

Ако намерите квартира при много изгодни условия, но хазяите ви настояват да заплатите няколко наема накуп, нека това не ви отказва. С изгодните условия на Кеш Кредит ще имате възможност да спестите много от наем, който след това да погасите под формата на гъвкави кредитни вноски.


Новини
Още
 • 5 начина да се отървем от дълговете

  Кризисните моменти са част от живота на всеки. На кой ли не се е случвало да остане без работа, без доходи, да има сериозни непредвидени разходи, и да се наложи да използва кредит. Понякога..

 • Как да станем богати?

  Ех, вероятно всеки човек по света би дал всичко, за да разбере отговора на този въпрос. Магическа формула няма. Има обаче някои принципи, които биха могли да ни изведат на правия път. Вижте ги.

 • Как да разпределяте парите за вашите деца?

  Дошло е времето за вашето хлапе да се научи на самостоятелност? Основите на финансовото планиране са ключова част от това. Децата от ранна възраст трябва да изграждат отговорности и умения да боравят с парите си. Малко

 • Постигане на финансова независимост - възможно ли е?

  Какво е финансовата независимост? Да имаш възможността да разполагаш с толкова пари, колкото са нужни за покриване на основните житейски потребности плюс да си позволяваш известни удоволствия и разнообразия..

Cash Credit
Сума

Време

Вземи сега!
Покажи Скрии

За да подобрим нашите услуги, използваме бисквитки, без лични данни. Виж още.

Приемам