Полезно

Смяна на квартира - удар по портфейла ви

Когато завършим средното си образование и решим да продължим обучението си в университет, ние бързо се изправяме пред една нова реалност. Търсене на работа, плащане на квартира и дори още по-тясна зависимост от родителите и тяхната финансова подкрепа стават част от живота ни.

Познато ли ви е изискването за 2-та депозита

Много собственици на жилища, които отдават имотите си под наем, изискват от наемателите изплащането на 2 наема при сключването на договора. Единия наем стои като депозит и гарантира, че наемателят ще плати всички свои сметки за ток и вода при напускането.

И ако всичко е наред, сумата се връща след около месец. Докато това е широко приета практика, не всеки може да понесе тази тежест от финансова гледна точка. Повечето хора в България, на които се налага да живеят под наем са млади семейства или студенти, което прави смяната на квартира изключително трудно.

Най-честите причини за смяна на квартира

Оказва се, че всеки студент от друг град е изпадал в ситуацията да трябва да смени поне веднъж своята квартира. За онази част от младежите, които са с по-малко късмет, това може да се превърне в нещо, което се повтаря на всеки няколко месеца. Сред най-честите смяна на квартирата са:

 • повишаване на наема;
 • неразбиране с хазяите;
 • недобри условия за живеене;
 • намиране на по-подходяща квартира (условия, локация, цена и т.н.).

Как да преборим трудностите и да достигнем до ползите

Оказва се, че смяната на квартирата може да нанесе толкова сериозен удар по портфейла, че за мнозина това е достатъчна причина, която да ги откаже от плановете за преместване в ново жилище.

Получава се много неприятна ситуация, когато намерим удобно жилище с добра локация, което да ни предлага условия за живот, от които да сме наистина удовлетворени, но все пак да не смеем да предприемем голямата крачка от страх, че парите няма да ни стигнат. Но нима трябва да се откажем?

Съветите на Кеш Кредит

Експерти в сферата на финансите от компания за бързи кредити в България, CashCredit, съветват да не се отказваме от изгодна за нас сделка, и то само защото не сме уверени дали ще ни стигнат парите.

Компанията Кеш Кредит предлага заеми при много добри условия. Напоследък се отпускат заеми и в по-големи размери, които вече достигат до 4 000 лева, а сроковете за погасяване са до 24 месеца, което не е малко.

Ако намерите квартира при много изгодни условия, но хазяите ви настояват да заплатите няколко наема накуп, нека това не ви отказва. С изгодните условия на Кеш Кредит ще имате възможност да спестите много от наем, който след това да погасите под формата на гъвкави кредитни вноски.


Новини
Още
 • Фейсбук бизнес - можем ли без пари

  Предприемачеството е един добър източник на финанси, който ще ни освободи от оковите на това да работим от 9 до 5 от понеделник до петък. Ако това ви звучи като сбъдната мечта, вероятно първото, което излиза в съзнанието ви е онлайн бизнес.

 • Трябва ли да се срамуваме при нужда от пари

  Масово явление е хората да се отнасят с известно пренебрежение и да гледат осъдително всеки, който е изпаднал в нужда от пари, а на момента няма как да ги набави, освен със заем. Но повод ли е това за срам?

 • Трябва ли да се срамуваме при нужда от пари

  Масово явление е хората да се отнасят с известно пренебрежение и да гледат осъдително всеки, който е изпаднал в нужда от пари, а на момента няма как да ги набави, освен със заем. Но повод ли е това за срам?

 • По-добре бърз кредит, отколкото заем от приятел

  Всеки човек е попадал в положение на финансови затруднения, в което не може да посрещне даден свой разход. Ако това е нещо, от което можем да се лишим, все някак ще се справим. Ако обаче става дума за битови сметки или нещо друго, което не ...

Cash Credit
Сума

Време

Вземи сега!
Покажи Скрии

За да подобрим нашите услуги, използваме бисквитки, без лични данни. Виж още.

Приемам