Полезно

Спешни пари с лошо ЦКР

Нито един човек не може да знае предварително дали в даден момент няма да изпита спешна нужда от пари и кредитиране. И в един такъв момент всичко свързано с нашата финансова култура и поведение излиза наяве.

Всяка една банкова или небанкова институция прави справка, на база на която взема решение дали да ни финансира или не. Ако за вас се пази информация с негативни данни (забавяне на вноски, непогасяване на заеми и т.н.), отказът може да се окаже сигурен.

Как може да проверите вашето ЦКР

Своята история в ЦКР може да провери всеки, който се вълнува от тази информация. Заявлението за това трябва да подадете лично вие или пък лице, което самите вие предварително сте упълномощили. Проверката може да се направи във всяка една банкова институция.

Колко време се пази информацията в този регистър

Макар че информацията в Централния кредитен регистър не се трие, все пак от значение за процеса на кредитиране са само последните 5 години от този момент назад.

Ето защо експертите в сферата на финансите ни препоръчват ако искаме да имаме достъп до банково (а и небанково) кредитиране, да променим в положителна насока своето поведение и отношение към кредитните си задължения още сега.

Какви са възможностите за бърз кредит в тази ситуация

За съжаление, човек може да изпадне в положението да изгради лоша кредитна история в Централния кредитен регистър не по своя воля и желание. Това може да се случи при забавена работна заплата и други независещи от вас обстоятелства.

Така или иначе, ако неприятното стечение на обстоятелствата вече е факт, ние трябва да помислим какво може да се предприеме. За целта можем да се обърнем към небанкова кредитна институция.

Предлагат се различни варианти, включително и за хора с лошо ЦКР, хора без трудов договор и т.н. Условията за тях може не винаги да са толкова атрактивни, колкото са за останалите кандидати, но поне има какво да се направи при нужда от спешни пари.

Какво ни съветват от Кеш Кредит

От Кеш Кредит ни съветват как да излезем от подобна ситуация възможно най-безболезнено:

  • променете поведението си още днес (информацията в ЦКР постоянно се обновява);
  • не теглете заеми, които не сте сигурни дали ще можете да погасявате;
  • следете какво е вашето досие в ЦКР (понякога може да възникне недоразумение);
  • при нужда от пари можете да се обърнете към фирма за бързи кредити. CashCredit предлага различни продукти, дори и за хора, които имат лоша история в регистъра.

Новини
Още
  • Класна стая у дома. Как?

    България се готви за четвъртата вълна на коронавируса. Не е изключено част от новата учебна година да премине под формата на дистанционно обучение. В тази статия ще научите как да създадете чудесна класна стая у дома.

  • Най необходимото за новата учебна година?

    Започващата учебна година няма да е като останалите. В условията на пандемична обстановка подготовката за 15. септември съчетава традиционните и нови задачи. В тази статия ще разгледаме какво е нужно да направите, преди да бие първият звънец.

Cash Credit
Сума

Време

Вземи сега!
Покажи Скрии

За да подобрим нашите услуги, използваме бисквитки, без лични данни. Виж още.

Приемам