Полезно

ТОП 5 съвета за успех и богатство

Няма универсална формула за финансов успех, но има някои доказано успешни принципи. Ако се придържате към тях, вероятността да повишите благосъстоянието си значително се покачва.

1. Защо работата с недвижими имоти е специална

Схемите за печалба в сферата са различни. Може да купите имота с цел дългосрочна инвестиция, с цел отдаване под наем или за да го реновирате, да повишите цената му и да го продадете в последствие. Сделката е обещаваща, но бъдете внимателни с цената, с района, следете и пазара. Ако планирате да подпомогнете покупката с кредит, преценете съотношението между оскъпяването от заема и потенциалната печалба.

2. Как да направите стабилни инвестиции в акции

Акциите също са перспективна дългосрочна инвестиция. Добър годишен процент на доходност е 13%. Ако искате по-бърза печалба, може да купите ценни книжа с висока доходност. За по-голяма стабилност на портфейла обаче е добре да комбинирате акции, облигации и взаимни фондове. Двата основни типа портфейли са:

 • Класически (60% собствен капитал, 40% облигации);
 • Тип Уорън Бъфет (90% собствен, 10% облигации).

Вторият вариант е с потенциално по-висока печалба, но и с по-висок риск.

Защо е важно да използвате допълнителни източници на доход

И най-печелившите бизнеси имат план Б. Разумно и доходоносно е да предлагате на клиентите допълнителни продукти и услуги. Например, може да създадете електронна книга, допълваща вашата дейност, консултантски услуги и др.

Какво представлява правилото 50/30/20

Това, според финансовите специалисти е оптималното разпределение на бюджета:

 • 50% от доходите – за храна и неотложни всекидневни разходи (наем, вноска по кредит, комунални такси и др.);
 • 30% от прихода – за удоволствия (пътувания, излизане, дрехи и др.);
 • 20% - за спестяване (инвестиция в бъдещето).

Тази схема обаче е трудно да бъде спазвана от младите хора, чиито доходи често се разпределят 70/20/10.

Как да бъдете финансово грамотни

Добрата финансова грамотност ни предпазва от грешни решения при управлението на нашите пари. За да я постигнете спазвайте следните правила:

 • Търсете информация за принципите на финансиране в специализирана литература, семинари и др.;
 • Следете инвестиционните новини;
 • Въведете контрол на приходите и разходите си;
 • Учете от други инвеститори.

Какво ни предлагат от Кеш Кредит

Знаем, че не всеки съвет е приложим във всяка ситуация. Ние ви предлагаме някои основни принципа, с които не един и двама с постигнали успех и богатство, но може би вие ще начертаете свои съвсем различни правила. От CashCredit сме на ваша страна. Ако имате нужда от помощ за инвестицията, не се колебайте да ни потърсите.


Новини
Още
 • Как да повишим заплатата си?

  Работите здраво и заслужавате повече, отколкото получавате? Усещате, че е крайно време е за промяна? Вижте няколко идеи как да се случи това.

 • Съвети за управление на вашите финанси

  Парите все не достигат, трудно покривате разходите си и все се чудите къде отиде заплатата… Ако ситуацията ви е позната, задължително прочетете тази статия. Време е да се разделите с постоянното чувство на тревожност и несигурност, като усвоите ...

 • Как да решим финансов проблем

  Неочаквани разходи, сложна финансова ситуация, малко пари в наличност… На всеки се е случвало да се почувства в безизходица и да не знае от къде да вземе кеш спешно, за да реши конкретен проблем. Ето какво предлагаме ние.

 • Какво представлява финансовата грамотност?

  Как да разполагаме с повече пари? А как това да се случи в условията на икономическа нестабилност и не много високи приходи? Едва ли има човек, който не би искал да има готовата формула. Ясен и категоричен отговор на въпроса обаче няма.

Cash Credit
Сума

Време

Вземи сега!
Покажи Скрии

За да подобрим нашите услуги, използваме бисквитки, без лични данни. Виж още.

Приемам