Полезно

Трифон Зарезан - обичаи и подготовка

Ден на лозаря, както го наричат още, Трифон Зарезан се отбелязва на 14-ти февруари, борейки се за място на същия ден, на който младите хора вече честват масово Свети Валентин. Ако сте традиционалисти и се вълнувате от подготовката, вероятно ще ви бъде любопитно да се запознаете по-подробно с обичаите и подготовката за празника.

Какъв празник е Трифон Зарезан

По своята същност Трифон Зарезан е лозарски празник, свързан с божествената напитка и пролетното подрязване на лозите. Празникът се е превърнал в масов и вече се тачи от всички, включително и от хората, които дори не консумират вино, а просто искат да се позабавляват с приятели.

Какви ястия се приготвят

Трапезата за този празник се счита за една от най-пищните през годината, а ястията са изкусително вкусни. По стара традиция, на масата трябва да се постави домашно омесена питка, която най-често се декорира с фигури, изобразяващи грозде.

На масата се поставя разбира се вино, най-добре различни видове. Поднася се кокошка, която е пълнена и печена с ориз. Компания на кокошката на масата правят различни мезета, като например луканки, сланина, пастърма и други.

Какви са обичаите

Обичаите навсякъде са свързани с подрязването на лозите. Пеят се песни, които целят прогонване на зимата и подканване на пролетта. В части от страната резитбата е съпроводена с ритуални игри и забавления, а на места има традиция клонките да се подрязват винаги от двама души.

С изрязаните клони на лозето може да се процедира по различни начини, като на някои места те се хвърлят в най-близката река.

Как да се подготвим за празника с Кеш Кредит

Трифон Зарезан е един от символите на наближаващата пролет, а в България празникът се чества в почти всеки дом. Ако неговата популярност до голяма степен се дължи на традиционната любов към виното, много често не сме съумели да се подготвим за този ден навреме.

Пристигащите гости са ни уведомили за намеренията си да посрещнат празника у нас в последния момент, а ние не сме предвидили средства за да организираме една богата трапеза.

CashCredit е решение на този проблем. През платформите на Viber или Facebook Messenger, през сайта на компанията или пък директно по телефона, ние можем да кандидатстваме за заем. При избора на тази фирма получаваме следното:

 • Възможност за почти безлихвено кредитиране;
 • Заеми от 100 до 4000 лева;
 • Отговор до 6 минути;
 • Директно финансиране по сметка.

Новини
Още
 • Как да предпазим безконтактната си карта от злоупотреба

  С Вашата безконтактна карта Вие можете да извършите абсолютно всички операции, които и с обикновената пластика. Основното нейно предимство пред стандартната кредитната карта е бързината, с която се извършва транзакцията.

 • Очаква ли се рецесия и как тя ще се отрази на личните ни финанси

  Все повече хора, към днешна дата се тревожат от неблагоприятните прогнози за настъпването на икономическа рецесия. Спада в икономиката изобщо не е за подценяване, тъй като той несъмнено би довел до негативни последици за Вашите лични парични постъпления.

 • Най-добрите инвестиции

  Имало едно време, преди 10 години, човек, който изгубил посоката на живота си. Не знаел какво да прави, всеки ден му се струвал по-труден и объркан от предишния. Изпадал в безизходица и мислел, че никога няма да..

 • Коя банка е най-сигурна

  Когато имате нужда от голяма сума пари, единственият начин бързо да се сдобиете с тях, е да се обърнете към банката. По въпроса коя е най-сигурна ще чуете различни мнения. Всяка банкова институция предлага различни условия...

Cash Credit
Сума

Време

Вземи сега!
Покажи Скрии

За да подобрим нашите услуги, използваме бисквитки, без лични данни. Виж още.

Приемам