Полезно

Време ви е за ремонт? Как да се справим

Едва ли има човек, който обича да прекарва времето си в ремонти. Това винаги отнема много физическа и психическа енергия, да не говорим за финансовия ресурс, който поглъща.

Със сигурност няма да ви подведем ако ви уверим, че ще се справите. В същото време, ако трябва да сме съвсем откровени, няма да ви е особено лесно, тъй като във всеки един ремонт изникват нови и нови задачи.

Как да планираме ремонт на семейния дом

Когато имате намерение да правите по-сериозен ремонт, който излиза от рутинните занимателни дейности. Несъмнено трябва преди всичко друго да си съставите сериозен план, който след това да изпълнявате стъпка по стъпка.

Трябва да изредите всичко, което трябва да се прави по вашия дом, а след това ще е хубаво да проучите различни възможности. Имайте предвид, че цените не са еднакви, така че добре премисленият ремонт трябва да бъде основан на ваше лично проучване, за което сте отделили поне няколко седмици.

Важна част от това е обикалянето по хипермаркетите, което ще добиете представа в какви точно граници се простира всичко, което искате да поставите в дома си. Имайте предвид, че доброто познаване на продуктите на пазара може да ви донесе до около ⅓ по-ниски разходи. Все пак, някои търговци поставят по-големи надценки в сравнение с други.

Колко време да си отделим

Тук идва важната част, в която има твърде голям шанс сериозно да се подведете в своите очаквания. Ако сте си направили сметка, че домашния ремонт ще отнеме да речем три месеца, няма да сбъркате ако поставите поне още два след това.

Да, действително не е изключено да се случи едно благоприятно развитие на нещата, при което да приключите дори преждевременно, но в повечето случаи това не се случва.

Твърде вероятно е до датата, на която сте решили, че всичко ще е приключило, вашият дом да изглежда като строителна площадка. В подобни условия, при които няма никакви перспективи от приключване в близко време, най-важно е да поемете дъх, да си вдъхнете кураж и да вярвате, че скоро всичко ще приключи.

От какво първо да започнем

При започване на ремонтна дейност трябва да се стартира първо от най-основните елементи по дома. Хубаво е да не пристъпвате към декоративни и довършителни работи, поне не преди да сте завършили с основополагащите задачи. Тук влизат:

 • поставяне на нова дограма (дървена, PVC или алуминиева);
 • реновиране на ел инсталация;
 • обновяване на водопроводна и канализационна система;
 • поставяне на гипсокартон, шпакловане, измазване;
 • други.

Когато вече сте привършили с тези фундаментални задачи, това означава, че сте готови да пристъпите и малко по-напред, като вече сте готови да се заемете с поставяне на тапети или цветен латекс, монтиране на окачени тавани, поставяне на подова настилка (плочки, дюшеме, ламинат или класически паркет).

Какво ни предлагат от Кеш Кредит

Кеш Кредит ни напомня, че ремонтните дейности у дома са инвестиция, която увеличава пазарната стойност на нашия имот. Дори и ако към момента не ви достигат пари, не бива да оставяте своята собственост в окаяно състояние.

Имайте предвид, че тегленето на кредит е още една възможност пред вас. Дори и ако банките не ви предлагат желаната сума, CashCredit може да ви бъде особено полезен при предстояща ремонтна дейност у дома.

До скоро хората масово използваха компаниите за бързо финансиране единствено за спешни случаи, но днес все по-често се говори и за планови ремонти. Това стана възможно, тъй като лихвите паднаха до историческо ниски нива.

Това се случи в стремеж да се предложат възможно най-близки заеми като условия до тези на банките, но с облекчени правила. Така стана лесно да се покрие един не малък ремонт със заем при изключително елементарни условия.


Новини
Още
 • 5 начина да се отървем от дълговете

  Кризисните моменти са част от живота на всеки. На кой ли не се е случвало да остане без работа, без доходи, да има сериозни непредвидени разходи, и да се наложи да използва кредит. Понякога..

 • Как да станем богати?

  Ех, вероятно всеки човек по света би дал всичко, за да разбере отговора на този въпрос. Магическа формула няма. Има обаче някои принципи, които биха могли да ни изведат на правия път. Вижте ги.

 • Как да разпределяте парите за вашите деца?

  Дошло е времето за вашето хлапе да се научи на самостоятелност? Основите на финансовото планиране са ключова част от това. Децата от ранна възраст трябва да изграждат отговорности и умения да боравят с парите си. Малко

 • Постигане на финансова независимост - възможно ли е?

  Какво е финансовата независимост? Да имаш възможността да разполагаш с толкова пари, колкото са нужни за покриване на основните житейски потребности плюс да си позволяваш известни удоволствия и разнообразия..

Cash Credit
Сума

Време

Вземи сега!
Покажи Скрии

За да подобрим нашите услуги, използваме бисквитки, без лични данни. Виж още.

Приемам