Полезно

Всичко, което трябва да знаете за кредити при безработни

Едва ли някой не е изпадал в трудна ситуация. Кризата понякога идва неочаквано и губим работата си без предупреждение. Разходите обаче се трупат. Какво да правим в такъв момент? Добро решение ли е заемът?

Какви са възможностите за кредит, ако сте безработен

Почти невъзможно е банките да отпуснат пари на човек без трудов договор и без постоянен доход. Фирмите за бързи кредити обаче имат по-гъвкава политика. Те взимат предвид всички ваши източници на приходи: от наеми, акции, влогове, от граждански договори.

Ако спешно трябва да покриете сметки, наем и други неотложни разходи, може да потърсите решение именно от подобна компания.

Защо може да ви откажат бърз заем

Дори и тези фирми обаче невинаги одобряват постъпилите при тях заявки. Те имат критерии за оценка на риска и могат да отхвърлят молбата ви, ако преценят, че дългът няма да е обезпечен поради:

 • Ниски доходи – Важен е коефициентът между вашите приходи и задължения. Съотношението между тези две стойности говори за това доколко ще бъдете във възможност да покривате вноската си всеки месец. Вземат се предвид всичките ви месечни разходи, включително вноски за стоки на изплащане, по кредитни карти и т.н.;
 • Лоша кредитна история – Преди да бъде върнат отговор, консултантите правят справка в Централния регистър към БНБ. Ако имате лоша история с просрочени дългове, дела, заведени срещу вас за непогасяване на комунални сметки или чакащи заеми, вероятността кандидатурата ви да бъде одобрена рязко намалява.

Какви са другите алтернативи

Ако институциите ви откажат съдействие, остава единствено вариантът със заем от близък. Такава стъпка обаче винаги крие риск. От една страна поставяте своя познат в неизгодна ситуация, тъй като средствата може да му потрябват съвсем скоро. От друга дискредитирате себе си. Ако пък се случи забавяне при връщането, рискувате да навредите на приятелството помежду ви.

Какво ни съветват от Кеш Кредит

 • Помислете за спешен източник на доходи: временна работа или проект, включително от дома. Преглеждайте всекидневно обявите, дори и тези извън вашата област. Разпитайте познати – може да са чули за подходяща възможност, но да не знаят, че вие се нуждаете от работа;
 • Преразглеждане на разходите си: не купувайте вещи, които могат да изчакат, ограничете услугите, които ползвате, преминете на по-ниски тарифни планове;
 • Регистрирайте се в бюрото по труда, за да получавате обезщетение;
 • Преработете бюджета си – предвидете по-ниски дневни разходи;
 • Не прибързвайте да търсите финансова помощ, тъй като връщането на парите в последствие ще се окаже допълнителна тежест.

Изходът от трудни ситуации може и да е сложен, но винаги съществува. Търсете го! При нужда от консултация, специалистите на CashCredit ви очакват!


Новини
Още
 • 5 начина да се отървем от дълговете

  Кризисните моменти са част от живота на всеки. На кой ли не се е случвало да остане без работа, без доходи, да има сериозни непредвидени разходи, и да се наложи да използва кредит. Понякога..

 • Как да станем богати?

  Ех, вероятно всеки човек по света би дал всичко, за да разбере отговора на този въпрос. Магическа формула няма. Има обаче някои принципи, които биха могли да ни изведат на правия път. Вижте ги.

 • Как да разпределяте парите за вашите деца?

  Дошло е времето за вашето хлапе да се научи на самостоятелност? Основите на финансовото планиране са ключова част от това. Децата от ранна възраст трябва да изграждат отговорности и умения да боравят с парите си. Малко

 • Постигане на финансова независимост - възможно ли е?

  Какво е финансовата независимост? Да имаш възможността да разполагаш с толкова пари, колкото са нужни за покриване на основните житейски потребности плюс да си позволяваш известни удоволствия и разнообразия..

Cash Credit
Сума

Време

Вземи сега!
Покажи Скрии

За да подобрим нашите услуги, използваме бисквитки, без лични данни. Виж още.

Приемам