Полезно

Заем за наем - пари за българските студенти

Тегленето на пари за наем е неприятно, но на почти всеки млад човек в един или другмомент се е налагало да стигне до това положение. Повечето български студентиразполагат със сравнително малко пари, които рядко стигат за плащане на всичкитекущи месечни задължения.


Родителите обикновено помагат, но понякога самите те са в затруднено положение.
При изпадането в състояние на финансови трудности, обикновено студентите труднонамират решение, защото за тях е по-трудно да изтеглят заем.


Малко от тях имат постоянни доходи, а дори и ако имат такива, те обикновено са доста ниски. Въпреки трудностите, някои компании предлагат на студентите онлайн кредит, който е специално предназначен за плащане на квартира.
Компанията е CashCredit, а мисията е да се предложат максимално добри условия заедна група хора, която в повечето случаи е подложена на лишения, които са резултатот твърде многото разходи, пред които са изправени - студентите.


Оправдано ли е да теглим кредит, за да си платим наема


В обществото се е създала такава представа за кредитите, че на всяко теглене на пари се гледа малко по-строго, отколкото е необходимо. Все пак, всички сме хора и всеки понякога може да изпадне в по-трудно положение. Повечето от нас избягват даприбягват до този тип услуга, освен ако не е напълно наложително, все пак понякогачовек стига до ситуация, в която не може да се справи сам.


Трябва ли да плащаме наема със заем


Това е доста сложен въпрос, който в повечето случаи не ни остава голям избор. Наемът е основен разход, като и разходите за храна. Ако нямаме близки и роднини, при които да живеем, ние със сигурност трябва да си подсигурим достатъчно средства, за да посрещнем този разход.


Естествено, най-добре би било ако можем да се справим с това без да се налага да теглим пари, но това невинаги е възможно. Заплатите са ниски, а наемите са високи.Разбира се, бихме могли да сведем харчовете до възможния минимум, с което даспестим за следващия месец, но при нивото на заплатите в нашата страна, това не енаистина много лесно.


Защо наемите са толкова високи


Обикновено, в България те са доста по-ниски, в сравнение с тези, които плащат хората в други страни из Европа. Проблемът е там, че най-често под наем живеят младите хора и студентите, които все още имат ниски доходи и не много добре платена работа.


Ако прибавим и това, че те обикновено се насочват към най-скъпите градове в страната, картината още повече се изяснява. Бедните студенти и скъпите големи градове са комбинация, която естествено води до още по-остър недостиг на средствав първите. Ако трябва да обобщим на кратко причините за високите наеми и затрудностите на студентите, те обикновено са:

 •  Нужда да се живее в близост до университета (тоест, най-често в центъра на
  града);
 • Живеене в голям град, например София, Варна, Пловдив;
 • Ниски доходи;
 • Липса на постоянна работа;
 • Липса на свободно време за пълен работен ден;


Какви принципи да спазваме при тегленето


Тегленето на кредит, за да платим наема си е всъщност едно от най-оправданите обстоятелства за теглене на пари. Това все пак е разход, който правим, за да имамекъде да живеем.


Важното е доколкото сме в състояние обаче да избягваме взимането на заеми, защотосе получава един затворен кръг и в края на краищата пак се стига до положение, в което не разполагаме с достатъчно средства за следващия месец, тъй като трябва първо да оправим задълженията си за предишния.


Какво ни съветва екипът на Кеш Кредит


Ние от Кеш Кредит ви съветваме винаги да сте максимално разумни в разпределянетона своите финансови средства и доколкото това е възможно, да се постараете да живеете с това, което имате като бюджет. Всички изтеглени пари на заем, трябва след това да се върнат, ето защо това е самовременно решение. Наш съвет е да теглите само толкова, колкото ви е необходимо, за да се справите, без да се впускате в допълнителни харчове на пари за странични неща. Ако за да платите наема на апартамента не ви достигат 100 лева, изтеглете само толкова. Всяка допълнителна сума е разточителство, което не е нужно.


Новини
Още
 • Очаква ли се рецесия и как тя ще се отрази на личните ни финанси

  Все повече хора, към днешна дата се тревожат от неблагоприятните прогнози за настъпването на икономическа рецесия. Спада в икономиката изобщо не е за подценяване, тъй като той несъмнено би довел до негативни последици за Вашите лични парични постъпления.

 • Най-добрите инвестиции

  Имало едно време, преди 10 години, човек, който изгубил посоката на живота си. Не знаел какво да прави, всеки ден му се струвал по-труден и объркан от предишния. Изпадал в безизходица и мислел, че никога няма да..

 • Коя банка е най-сигурна

  Когато имате нужда от голяма сума пари, единственият начин бързо да се сдобиете с тях, е да се обърнете към банката. По въпроса коя е най-сигурна ще чуете различни мнения. Всяка банкова институция предлага различни условия...

 • Колко струва прехвърлянето на автомобил

  Купили сте си нова кола? Чудесно! За съжаление, обаче, има куп неща, които трябва да се свършат още със самата покупка. Нека първо поговорим за прехвърлянето.

Cash Credit
Сума

Време

Вземи сега!
Покажи Скрии

За да подобрим нашите услуги, използваме бисквитки, без лични данни. Виж още.

Приемам