Полезно

Заплати в България - 2019

От 1998-та година насам, заплатите в България са преминали огромна метаморфоза, като днес средната покупателна способност на нашето общество вече доближава тази на средния европеец.

Докато това се отнася за средното възнаграждение и по-специално за доходите в големите градове, все пак има и места където се следи с интерес минималната работна заплата, тъй като повечето хора работят за подобно възнаграждение.

Разлики има не само при сравняване между големи и малки населени места, но и при различните сектори на икономиката. Хората с по-високо образование могат да си позволят все повече лукс, което се отнася и за предприемачите.

В същото време, ниските доходи на много хора с по-ниско образование продължават да са проблем. Това изправя пред трудности големи групи от обществото.

Какви са основните промени в бюджетния сектор за 2019

Българите винаги с голям интерес следят и наблюдават промените в бюджета на страната. Съответно, най-голямо значение се отдава на работните заплати, които в България са все още сред ниските в Европа.

При бюджет 2019 има някои положителни промени. Най-голямо внимание се отдава съответно на минималната работна заплата, за която е предвидено увеличение. Тя нараства от 510 лева през 2018-та на 560 лева от 2019-та година.   

Промяната влиза в сила от 1-ви януари, 2019-та, като съответно това е водеща новина на финансовия пазар за месеца. Тази вест се приема доста добре от работещите, но работодателите не са във възторг.

Какво означава това

От гледна точка на финанси, тази промяна може и да се отрази не особено добре на някои работодатели. Подобни промени понякога са нож с две остриета и карат работодатели да освобождават свои служители, което се дължи на невъзможност да се справят със завишените разходи.

От една страна, работещите очакват повишението, като често пъти не разбират опасенията на работодателите. От друга страна обаче, има малки фирми, в които след плащане на заплати и осигуровки, работодателите на практика остават в доста незавидно положение.

Обикновено, промените означават и повишение на редица други разходи, като тези за ток, вода, различни други битови и комунални услуги, някои хранителни стоки и стоки за бита. Това е съвсем естествено, тъй като в редица сектори ще се увеличат и производствените разходи.

Къде са най-високите заплати в България

Най-високите заплати в България варират в доста широки граници, като съответно в по-големите градове те значително надвишават тези, които работещите получават в малките населени места.

В страната най-високи възнаграждения получават жителите на столицата. След това се подреждат големите градове като Варна, Пловдив, Бургас и други. Това засяга единствено средната работна заплата.

Минималната работна заплата е константна за цялата страна. Ако говорим за различните сектори, възнаграждението варира в доста широки граници. Най-добре се представят:

 • програмисти;
 • лекари;
 • стоматолози;
 • адвокати;
 • нотариуси;
 • други.

Какво ни съветват от Кеш Кредит

Кеш Кредит и финансовите експерти в дружеството масово съветват хората да положат усилия за повишаване на квалификацията. Това се оказва един от най-добрите начини да помогнем сами на себе си.

Съответно, няма по-добра инвестиция от тази, която можем да направим за да платим курс или обучение в област, която представлява интерес за нас. Липсата на финансови средства не бива да ни отказва, като на разположение са така наречените бързи кредити.

Ако говорим за тази услуга, непременно трябва да споменем и CashCredit. Компанията предлага най-добри условия на българския пазар и се гордее с прозрачната си политика по финансиране.


Новини
Още
 • Чат ботове - какво представляват и как се ползват

  Чат ботовете напоследък станаха изключително популярни и се използват все по-широко в компании, където общуването с клиентите е част от бизнеса. Те много успешно изместват истинските служители, а качеството на онлайн услугите така се повишава.

 • Пътуването по света е приключение, а не само лукс

  Всеки човек има желанието да обиколи колкото се може повече места по света, но за съжаление, това често остава единствено във фантазиите на повечето от нас. Едновременно с това, животът бързо се променя...

 • Кредити с лошо ЦКР - какви са опасностите

  Често се коментират въпроси, свързани с Централния кредитен регистър, което е продиктувано от нуждата на хората да теглят кредит с една или друга цел. Това което предопределя дали ще бъдете финансирани или не, в повечето случаи ...

 • Кредит през Viber - Как да кандидатстваме

  На всеки човек може да му се случи да изпадне в положението да не му достигат пари. Тогава едно от най-лесните решения се оказва да прибегне към фирма за бързи кредити.

Cash Credit
Сума

Време

Вземи сега!
Покажи Скрии

За да подобрим нашите услуги, използваме бисквитки, без лични данни. Виж още.

Приемам