Полезно

Защо да вземем заем за образование в чужбина?

Инвестицията в образование е най-дългосрочният и далновиден начин да вложим време и пари. Макар за доста от семействата да представлява трудност да отделят цялата сума за таксата накуп, винаги има изход от ситуацията. Защото каузата си заслужава.

Какви са предимствата на образованието в чужбина

Макар някои от българските висши училища да успяват да предложат конкурентно обучение, предимствата на реномираните чуждестранни университети са безспорни:

 • Авторитетна диплома – Доста от специалностите, получени в България, също биват признати зад граница. И все пак престижно свидетелство от световно известно учебно заведение би имало повече тежест. Както при кандидатстване за работа в чужбина, така и у нас;
 • Модерни методи на преподаване – Съвременен език, интерактивни техники, повече дискусии и ситуации, тласкащи към самостоятелно мислене превръщат лекциите в запомнящи се преживявания;
 • Практически занимания – Теоретичната част на курса е важна, но практическите занимания и дисциплини са тези, които са в помощ на предстоящата реална работа на студента в съответния сектор;
 • Усъвършенстване на чужд език – Безспорно предимство при по-нататъшна кариера в чужбина или в България;
 • Мултикултурно общуване – Опознаването на света и взаимодействието със студенти от различни държави превръща младите хора в космополити с широк мироглед и социален опит;
 • Възможност за добре платена реализация – Наред с всички останали плюсове, образованието зад граница е всъщност един чудесен трамплин към успешното кариерно развитие. Именно по този начин финансовата инвестиция по време на следването се изплаща многократно.

Какви трудности може да срещнете

Да заживееш в друга държава никак не е малка стъпка и цялата организация на следването в началото изглежда сложна. С помощта на университета, а и със съветите на други български студенти там обаче нещата лесно идват по местата си.

Друг фактор, който е добре да имате предвид, е че по време на обучителния курс в друга държави специалността не може да се смени така лесно както у нас. Така че е редно добре да обмислите решението си.

Трудност се явява и покриването на таксите за следване и разходите по време на семестъра. Някои университети предлагат пълна или частична стипендия, но бройките са ограничени. Винаги обаче има резервен вариант.

Как да се възползваме от бързите кредити в CashCredit

Да изтеглите пари за образование е един от най-перспективните и смислени типове заем. Така разполагате с нужната сума навреме, а връщането е постепенно и лесно. Бързите кредити предлагат отлични възможности:

 • Спестява се ненужната бумащина и процедурата е максимално опростена;
 • Още преди да подадете документи, имате ясен ориентир за точната сума, която изтегляте и съответните вноски, които предстоят;
 • Одобрението е бързо и можете веднага да разполагате с парите си.

В Кеш Кредит знаем, че учението е ценност, която си струва всяко положено усилие и компенсира вложените средства с лихва. Ние сме на ваша страна, готови да инвестираме в бъдещето. А вие готови ли сте?


Новини
Още
 • 5 начина да се отървем от дълговете

  Кризисните моменти са част от живота на всеки. На кой ли не се е случвало да остане без работа, без доходи, да има сериозни непредвидени разходи, и да се наложи да използва кредит. Понякога..

 • Как да станем богати?

  Ех, вероятно всеки човек по света би дал всичко, за да разбере отговора на този въпрос. Магическа формула няма. Има обаче някои принципи, които биха могли да ни изведат на правия път. Вижте ги.

 • Как да разпределяте парите за вашите деца?

  Дошло е времето за вашето хлапе да се научи на самостоятелност? Основите на финансовото планиране са ключова част от това. Децата от ранна възраст трябва да изграждат отговорности и умения да боравят с парите си. Малко

 • Постигане на финансова независимост - възможно ли е?

  Какво е финансовата независимост? Да имаш възможността да разполагаш с толкова пари, колкото са нужни за покриване на основните житейски потребности плюс да си позволяваш известни удоволствия и разнообразия..

Cash Credit
Сума

Време

Вземи сега!
Покажи Скрии

За да подобрим нашите услуги, използваме бисквитки, без лични данни. Виж още.

Приемам