Предимствата на кредит до заплата

01 ФЕВРУАРИ 2023

Кредитът до заплата е продукт, който различни компании предлагат. Той се предоставя в разнообразие от размери и с различни условия по изплащането му. Неговото присъствие на пазара на кредити вероятно е предизвикало любопитството ти и това те е довело тук. 
Прави ли сме? 
Ако се питаш какво точно се крие зад това име и какви са предимствата му, си на правилното място. В тази статия от блога на “Кеш кредит” ще разгледаме какво точно означава кредит до заплата, за какви случаи можеш да го ползваш и какви са неговите преимущества. В края ѝ ще имаш по-добра представа дали този вид заем е за теб и на какви условия можеш да се надяваш, ако решиш да потърсиш одобрение за него (подсказка: в определени случаи има 0% лихва). 
Да стартираме с дефиницията. 

Какво е кредит до заплата

Кредитът до заплата е вид заем, при който кредитополучателят обикновено е обвързан с кратък срок, в който да върне получените пари (обичайно - 30 дни). Името му идва от договорка, при която клиентът, взел финансиране, се изплаща на кредитодателя в деня на заплатата си. 
С него се отпускат по-малки суми в сравнение с други кредитни продукти - повечето български компании, които го предлагат, предоставят до 1000 лв. Малкият размер на заема води до специфика в употребата му. Той обикновено се тегли за покриване на текущи нужди - наем, консумативи, спешни случаи. Това го отличава от заемите на по-висока стойност, които се използват за големи покупки, финансиране на важни житейски събития и пр. 
Специфично за този вид кредит е и че изплащането му не е разсрочено, а се прави еднократно. По това той се различава от кредита на месечни вноски, при който взетият заем се погасява малко по малко в течение на продължителен период от време. 
Кредитът до заплата има и своите критици.
Те осъждат факта, че обикновено лихвите по него са много високи. Причината за това е, че продуктът е високорисков, тъй като често кредитодателите не изискват доказателство за платежоспособността на кандидатстващите за него. Но в България, ако си нов клиент, можеш да го получиш и срещу 0% лихва. Такава възможност например предоставя “Кеш Кредит”. 

Откъде можеш да изтеглиш кредит до заплата? 


У нас редица компании предоставят тази услуга. Най-многобройни сред тях са дружествата за бързи кредити. 
Тази сериозна конкуренция е добра новина за теб. Преди да теглиш заем, задължително прегледай условията, които те предоставят, за да избереш онези, които са най-подходящи за твоите възможности и житейска ситуация. Не пропускай да видиш срока за връщане, таксите, и лихвата. Както споменахме, при определени условия можеш да изтеглиш кредит и срещу 0% лихва.

    
Предимствата на кредит до заплата 


Заемът, предмет на тази статия, има редица ползи - сам по себе си и в сравнение с други кредитни продукти. Основното, което го характеризира, е леснота, удобство и спокойствие. Тези характеристики се дължат на следното: 

можеш да го получиш бързо;
кандидатстваш онлайн;
трябва да отговаряш на по-малко изисквания;
можеш да използваш сумата за каквото решиш;
не се обвързваш дългосрочно;
можеш да го получиш от надеждни дружества;
по-евтин е.

Да ги разгледаме по-подробно, за да получиш по-пълна представа за тях.   

Можеш да го получиш бързо

Някои видове кредити се отпускат след тромави процеси с много стъпки и попълване на куп документи. Този до заплата обаче се получава с много по-опростена процедура. Тя би могла да се състои само от това, да избереш размера на заема, да прегледаш условията и да попълниш личните си данни. С “Кеш кредит” дори ще получиш одобрение до шест минути, а сумата ще получиш моментално. 
Това прави този вид кредит идеален, ако имаш нужда спешно да се сдобиеш с парите. Бързата процедура означава спокойствие и сигурност. 

Кандидатстваш онлайн 


Голяма част от кредитодателите предоставят възможност да минеш процедура на одобрение за кредит до заплата изцяло през интернет. Това допринася за бързото попълване на искането, получаването на одобрение и трансфера на парите. 
Така не само че взимаш бързо сумата, която си пожелал, но и се наслаждаваш на удобен процес. За него не се изисква нищо повече от устройство, свързано към мрежата. Обикновено в рекламите се казва, че можеш да направиш нещо от дивана вкъщи, но тук можеш да го направиш откъдето си пожелаеш, стига да имаш телефон с интернет в ръката. 


Трябва да отговаряш на по-малко изисквания


Едно от основните предимства, което ще срещнеш в полза на кредита до заплата, е, че критериите за одобрение са много по-ниски. Някои компании изискват само лична карта. Няма нужда от поръчители и обезпечение. Ако кандидатстваш в “Кеш кредит”, не е необходимо да доказваш доход. 


Можеш да използваш сумата за каквото решиш


Има кредити, които се отпускат за определени цели. При тях си обвързан с разхода, за който се предоставят парите. 
Не така стоят нещата с кредита до заплата. 
При него няма нужда да посочваш за какво ще използваш или си използвал средствата. Можеш да ги изхарчиш за каквото решиш. Няма нужда да се отчиташ. Това ти дава свобода и прави административните процедури по-лесни. 

Не се обвързваш дългосрочно


Кредитите на месечни вноски са удобни, защото с тях получаваш голяма сума наведнъж, а я връщаш поетапно в продължение на по-дълъг период. Наред с предимствата обаче съществуват и някои недостатъци. 
С подобна процедура бюджетът ти се натоварва с допълнителен разход в продължение на месеци, а понякога години и десетилетия. Това води до стрес и блокира определена сума, която иначе можеш да изхарчиш за други свои нужди и планове. 
При кредита до заплата е различно. 
Изтегленият заем се връща на един път. Така се освобождаваш от задължението си и спокойно можеш да разполагаш с всички свои приходи. Елиминира се и стресът от съществуващия ангажимент. 

Можеш да го получиш от надеждни дружества


Много хора теглят малки суми от приятели, познати или дори абсолютно непроверени фирми и личности. Подобен подход би могъл да доведе до куп неприятности. От прекомерно високи лихви през разваляне на приятелства и раждането на отношения, в които изобщо не искаш да влизаш, до измами. 
Но с услугата, за която говорим тук, можеш да се възползваш от скромна сума, предоставена от надеждна, лицензирана компания, която има ясноустановени правила и условия. Това ти дава сигурност и защита. 

По-евтино е 


Ако изтеглиш този вид заем от “Кеш Кредит”, няма такси за обслужване, а новите клиенти се възползват от 0% лихва.  

Заключение


Кредитът до заплата е вид заем, който има своя специфика. Чрез него се отпускат малки суми за кратки периоди от време, а изплащането му се дължи наведнъж. 
Тези негови характеристики водят и до редица предимства, които го правят лесен за получаване и намаляват стреса от процедура по получаване на одобрение. Можеш да кандидастваш онлайн, изискванията са по-малко, не се обвързваш с дългосрочно изплащане, а същевременно сумата идва при теб скорострелно. 
Ако това ти звучи добре и смяташ, че подобен кредит би ти бил полезен, виж нашата услуга Кеш на ден. При нея няма такси за обслужване и предсрочно погасяване, а одобрението става както обикновено – до 6 минути. Кредитът има и 0% лихва за сума до 600 лв. за нови клиенти.

Picture

Автор: Виктор Емилов

Виктор се интересува от управление на личните финанси и инвестиции от пет години. Пише професионално в областта в последните две от тях. 

Чат с нас

В момента няма активен агент, който да ти отговори.
Пиши ни всеки работен ден от 8:00 до 19:00 часа или изпрати въпроса си във формата тук.

Благодарим ти, че се свърза с нас! С какво можем да сме полезни?