При какви нужди българите взимат кредити

14 АВГУСТ 2017

През последните няколко години у нас значително нараства броят на гражданите, решили да се възползват от иновативната услуга бърз заем. Благодарение на този тип услуга стандартът на живот на семействата у нас се подобрява за известен период от време, след което предстои погасяването на дълга, имащ способността да си оттегли цялата тази радост.


Не са малко онези у нас, които пристъпват към финансиране, поради простата причина, че желаят да направят ремонт в дома си, който от дълго време отлагат. Друга част от гражданите кандидатстват за заем, който ще им послужи за лечение, образование, пътуване в чужбина, временно запълване на дупка в бюджета или друго.


Какво показва статистиката?


Според извършваните статистики става ясно, че столицата е с най-голям брой кредитополучатели. Там безработицата е значително по-ниска, в съотношение с останалите провинциални градове и хората не чувстват тревожност за погасяването на дълга си.
Разбира се София бива последвана от останалите по-големи градове в страната като Пловдив, Варна, Стара Загора, Бургас. Най-малък е броят на хората, обитаващи Кърджали и Смолян.
За никого не е тайна, че хората от градовете с по-малко население се задоволяват с това, което имат, докато столичаните например решават да се впуснат в реализиране на мечтите си и постигане на целите, благодарение на бързите кредити.


За какво основно хората се възползват от финансиране?


В страната ни масово се кандидатства за заеми, които да покрият разходите за ремонт на жилището. Безспорен е фактът, че една огромна част от населението разчита на небанковите дружества за финансова помощ, която да послужи било то за ремонт на покрива, частично освежаване или цялостна подмяна на мебелите.
На второ място се подреждат длъжниците на банки или небанкови институции, които рефинансират задълженията си.
Колкото и да не ви се вярва, покупката на автомобил също се нарежда сред основните причини за използване на този тип услуга. Навярно ви е направило впечатление как днес рядко можете да срещнете гражданин, който да не разполага със собствено превозно средство. Разбира се, лекият автомобил не струва цяло състояние средства. Обикновено е между 2,500 – 4,000 лева. Като част от сумата бива набавена, чрез отпускане на заем.
На последно място се подреждат случаите, които се появяват ненадейно – лечение, неотложно пътуване, ремонт на автомобила или друго. Често семействата у нас не разполагат със средства, които да бъдат заделени настрана. При такива обстоятелства се налага да ни бъде оказана финансова подкрепа.


Какви са възрастовите съотношения?


Статистиките сочат, че през последните няколко години най-голям е броят на кредитоискателите между 30 и 50 години. Навярно се досещате защо пенсионерите не са привърженици на тази услуга? С техните минимални финансови постъпления не могат да си позволят лукса да кандидатстват за бързи пари. Студентите също са голям процент, но при тях често се получава отказ, тъй като са с неукрепнала финансова стабилност.


Ако искате да се чувствате независими и сами да се справяте с трудностите, които животът ви поднася, то свържете се с нас онлайн или на телефон 0800 200 88. Това е перфектният начин да се сбогувате с мрачните мисли и тревоги.

Чат с нас

В момента няма активен агент, който да ти отговори.
Пиши ни всеки работен ден от 8:00 до 19:00 часа или изпрати въпроса си във формата тук.

Благодарим ти, че се свърза с нас! С какво можем да сме полезни?