Причини за отказан кредит

5 ФЕВРУАРИ 2019

Все по-често се налага да живеем на кредит и да теглим заеми за какво ли не. Това не е някаква прищявка, а просто животът ни го налага. Един пример може да бъде дори покупката на компютър, която много хора предпочитат да правят на изплащане. Причината в този случай е по-високата стойност на покупката.

Истината обаче е, че ние ползваме кредити дори и без да се замисляме. Това става когато притежаваме кредитна карта. Тогава не рядко се случва пак да ползваме средства, които не притежаваме реално към момента.

Всичко това са вид заеми, които рядко отчитаме като такива. При по-обективен поглед върху нещата обаче може лесно да се види, че заемите имат много форми, които далеч надскачат стандартното банково и небанково финансиране.

Какви може да се причините да ви бъде отказан кредит

Когато кандидатстваме за кредит, може би едно от най-неприятните неща, които могат да се случат е получаването на отказ. Може и да не ви изглежда справедливо да получите такъв, но е факт, че малко институции биха се лишили от допълнителен приход, освен ако не виждат някакъв реален риск от работата си с вас.

Най-честата причина за отказване на заем е наличието на лоша кредитна история. Това е нещо, за което повечето от нас няма как да знаят, освен в редки случаи. Подобно недобро минало можете да имате дори и ако на пръв поглед изглеждате като идеалния кандидат.

При проблем от този тип почти всички банки биха ви отказали финансиране. Това се отнася и за част от небанковите финансови институции. Разбира се, винаги има и фирми, които ще ви отпуснат заем, но бъдете сигурни, че ще го направят само ако са убедени, че ще получат парите си обратно.

Как да проверим кредитната си история

Повечето хора научават за проблеми по своята кредитна история, когато се наложи да кандидатстват за финансиране. Обикновено до тогава не се замислят върху това, че почти всяко нещо се отразява по един или друг начин в нея.

Информацията се записва в Централния кредитен регистър. Своята история може да провери всеки, като това съвсем не е сложно. До същите тези данни имат достъп и банковите или небанкови кредитни институции.

Обикновено, при кандидатстване за заем това е много важен фактор, като са от значение данните за последните 5 години. Именно те се виждат в кредитната ви история, тоест тя се гради и в момента, базирайки се върху вашата изрядност при изплащане на сметки и задължения.

Защо доходите ви може да са недостатъчни

Дори и всичко да изглежда добре във вашето кредитно досие, трябва да знаете, че пак е възможно да получите отказ. Причината в един такъв случай може да се крие в недостатъчни доходи.

Това е основателна причина институцията да прецени, че няма да ви финансира, защото дори и при най-добро желание от ваша страна, има вероятност да се изправите пред невъзможност да погасите сумата, която сте изтеглили.

Какво ни съветват от Кеш Кредит

Обикновено банковите институции са тези, които отдават най-голямо значение на тези фактори. Това означава, че при нередност, те ще са първите, които ще ви откажат финансиране, защото единствено така могат да гарантират своята дългосрочна стабилност по отношение отпуснатите заеми.

За късмет, фирми като CashCredit предлагат бързи кредити, които не отстъпват на тези, предлагани от банковите институции. Компанията ви дава шанс да се възползвате от цял куп предимства сред които възможността да:

  • кандидатствате онлайн;
  • получавате заеми при облекчени условия;
  • получавате одобрение при лесни за покриване критерии;
  • разчитате на стабилност и гъвкава политика;
  • плащате ниска лихва.
Чат с нас

В момента няма активен агент, който да ти отговори.
Пиши ни всеки работен ден от 8:00 до 19:00 часа или изпрати въпроса си във формата тук.