Рефинансиране на заем - 3 бързи съвета

27 СЕПТЕМВРИ 2018

Рефинансирането на заем е нещо, което понякога се налага при невъзможност да погасяваме своите настоящи задължения. Това се прави, когато наближава крайния срок за връщане на сумата, която дължим, а не сме в състояние да я посрещнем. Преди да се позволи подобна стъпка, обикновено се правят не малко проверки, а понякога се достига и до промяна на условията.

CashCredit е сред най-сериозните институции, които предлагат отлични условия по своите онлайн кредити. Условията за рефинансиране тук са много добри, като се дава възможност за погасяване на бързия кредит при отлични условия.


Какво означава рефинансиране

Преди да преминем към съветите, нека първо кажем няколко думи за това какво представлява този процес и кога е необходимо. Да рефинансираме, това означава, че вече сме изтеглили определена сума.

Поради едни или други обстоятелства, ние сме изпаднали в положението да не можем да изплащаме задължението си. Тъй като нямаме възможност да погасяваме вноските, ние теглим втори заем, с който да изплащане предишния, без значение дали на вноски или цялата сума наведнъж.

Специалисти от Кеш Кредит ни насочват към няколко важни момента, давайки ни три бързи съвета за това кога и как да постъпваме в подобни ситуации.


1. Кога има смисъл

Рефинансирането има смисъл само когато условията по втория заем са съизмерими или по-добри от предишния. В някои случаи, компаниите предлагат възможността услугата да се направи безлихвено, защото по този начин се подобряват шансовете на потребителя да погаси задълженията си.


2. Какъв срок да изберем

Много важен момент е срокът, за който се отпуска кредитът. Той трябва да бъде разумен и да дава възможност да се разплатите с компанията, а не просто да задълбочите финансовите си проблеми. Ако имате възможност за избор, най-добре е да се насочите към по-продължителен във времето срок, който ще ви даде възможност да се справите по-лесно със задълженията си.


3. Какво трябва да проверяваме

Когато теглим заем, за да погасим вече съществуващо задължение, трябва да следим дали няма някакви скрити условия и както се казва, да си отваряме очите за дребния шрифт. Трябва винаги да проверяваме дали и с колко това ще оскъпи настоящия ни кредит. Трябва да се поинтересуваме също така за изискванията, при които може погасяването да се направи предсрочно и има ли някаква пречка пред това.

Чат с нас

В момента няма активен агент, който да ти отговори.
Пиши ни всеки работен ден от 8:00 до 19:00 часа или изпрати въпроса си във формата тук.