С колко пари живеете? 

17 ДЕКЕМВРИ 2019

Независимо дали имате семейство или все още се грижите само за себе си, на вас са ви необходими пари, за да живеете. А замисляли ли сте се колко са ви необходими за да живеете? Да можете спокойно да плащате сметките си и в същото време да си позволявате по нещо за себе си.

Каква е средната заплата в големите градове в България

В по-големите градове в България, където икономиката е по-развита, средната работна заплата е по-висока, отколкото в по-малките населени места. Това е така, защото предлаганите работни позиции са повече, както и работещите хора.

Ето каква е заплатата в по-големите от тях:

 

Град

Средна заплата в лева

София

1704

Пловдив

1087

Варна

1162

Бургас

1009

Велико Търново

974

Водещ град си остава столицата ни, както и София - област. В другите градове заплатата се променя, в зависимост от развитието на икономиката на града. Друго градове, които заемат челни места в класацията за месечни доходи са Стара Загора, Враца, Разград, Габрово и други.

Какъв е средният разход

Във всяко домакинство разходите се различават, в зависимост от това колко са членовете на семейството и какви нужди имат те. За да обобщим накрая колко е средният разход на домакинствата в България, ще споменем някои основни и неизбежни неща, които влияят на бюджета. На първо място храната. По данни от 2018 година са нужни 3701 лева. Алкохолът и напитките изразходват около 522 лева от бюджета, а облеклото и обувките - 438. За жилище и жилищни разходи отделяме по 1760 лева. Това са само малка част от всички разходи, които имаме. Много често нашите приходи не са достатъчно да платим всичко, което трябва, камо ли да си позволим развлечения, почивка и какво ли още не.

Няколко хитринки за добър и спокоен живот

За да се чувстваме добре и да бъдем спокойни, понякога, трябва да работим на няколко места или да измислим някакъв друг начин. Ние ще ви предложим няколко хитринки, с които бюджетът ви да е достатъчен до края на месеца. Първата от тях е - пазарувайте в магазините, от които купувате основните продукти за дома. Ако напазарувате всичко необходимо наведнъж, определено ще спестите. След това, разпределяйте бюджета си, така че парите да ви стигат за всичко. Доста често излизат непредвидени разходи, които трябва да покрием. За целта, прибегнете до онлайн бързи кредити, с които да си осигурите спокойствие през следващите дни. Бързият кредит винаги помага да излезете безпроблемно от настъпилата ситуация. Благодарение на подходящите условия, които се предлагат няма да изпитате и затруднение в погасяването му. Затова, не се замисляйте - при нужда от пари, прибегнете до бърз кредит от Cash Credit.

Чат с нас

В момента няма активен агент, който да ти отговори.
Пиши ни всеки работен ден от 8:00 до 19:00 часа или изпрати въпроса си във формата тук.