Спестявайте, но изберете правилно валутата

31 ДЕКЕМВРИ 2018

Всеки се стреми да задели малко средства, които да му бъдат на разположение в случай на нужда. Възниква обаче един много важен въпрос и той е в каква валута е препоръчително да спестяваме.

Отговорът е малко сложен, защото няма как да бъде еднозначен. Ако към момента еврото се приема за най-стабилната световна валута, успявайки да конкурира дори и американския долар, който има дългогодишни традиции на финансовите пазари.

Редица страни по света предпочитат да използват еврото като основна резервна валута. Въпреки това, ако познавате добре финансовите пазари и искате да купувате и продавате валута с цел печалба, тогава трябва да можете да предвиждате краткосрочните движения на пазара.

Какви ще са бъдещите тенденции

Бъдещите тенденции показват, че хората все повече предпочитат да държат част от парите си във валута, а другата - да инвестират разумно. От валутите най-често се насочват към евро.

Проблемът е в това, че банковите депозити предлагат ниски лихвени проценти, което бързо може да доведе до обезценяване на сумата, с която разполагате. Това кара много хора да държат основната част от парите си под друга форма.

Имотите с постоянното си поскъпване са основен момент в избора на форма за спестяване. Сред атрактивните начини да не пострадаме от инфлационните процеси са произведенията на изкуството, инвестиционното злато и среброто, акциите на перспективни компании и много други.

Кога еврото ще замени лева

Имайки предвид, че левът отдавна е фиксиран към еврото, страната ни едва ли почувства някаква драматична промяна за добро или лошо при смяната на валутите. Въпреки това, тази тема вълнува доста живо много потребители.

Това е доста комплексен въпрос, на който не може да се отговори конкретно към момента. Всичко зависи от икономическата стабилност на страната и от стотици фактори. Единственото, за което може да се каже, че е сигурно, това е фактът, че рано или късно страната все пак ще се присъедини към валутния съюз.

Какви варианти ни предлагат от Кеш Кредит

CashCredit ни предлага модели на отпускане на заеми, които са се затвърдили в страните от еврозоната. Добрите практики се доказват от нарастващия интерес на потребителите. Компанията промени отношението на милиони хора към бързите кредити, предлагайки:

  • ниски лихви;
  • прозрачни условия;
  • индивидуално отношение към всеки клиент;
  • гъвкави условия;
  • бързина в обслужването;
  • изключителен професионализъм;
  • топ обслужване онлайн.
Чат с нас

В момента няма активен агент, който да ти отговори.
Пиши ни всеки работен ден от 8:00 до 19:00 часа или изпрати въпроса си във формата тук.