Всичко, което трябва да знаете за застраховка към кредит

08 ЯНУАРИ 2018

Колкото и хубав да е животът, понякога ни предлага сериозни изпитания, които тестват нашите способности да се справим с тях по подобаващ начин. Когато обаче те изискват нещо повече от лични качества, например пари, то тогава ние сме изправени пред сериозни дилеми, които трябва да преодолеем в определени времеви рамки.


Тогава е съвсем възможно на преден план да излезе нуждата от теглене на определен вид кредит, който да ни даде кураж и възможност да се справим с дадената ситуация. Причините за подобна стъпка от наша страна могат да бъдат разнообразни – от ремонт на жилище или автомобил, до покриване на неотложни нужди по здравословното ни състояние или друга по-сериозна причина. Независимо за какво е предназначен, заемът трябва да бъде добре обмислен, както и способността ви да се справите с неговото връщане.


Една съвременна стъпка, която ви предоставя допълнително ниво на сигурност е застраховката към кредит, която много хора вече използват, като екстра и допълнение към нуждата от спокойствие. След като сте сключили договор с вашия кредитор за определената сума е добре да имате предвид, че винаги има възможност да се случи нещо, което да ви попречи да върнете съответната сума.


Накратко казано това означава, че при определени условия, в които с кредитополучателят се случи нещо неизбежно, което да го възпрепятства да върне получената сума, застрахователят поема съответното задължение.


В повечето случаи рисковете, които се покриват са достатъчно сериозни

  • Заболяване;
  • Безработица;
  • Хоспитализация, поради злополука;
  • Временна или трайна липса на работоспособност, респективно невъзможност за изплащане на кредита;
  • Смърт.


Чрез този тип договор гаранция получава и банковата или небанкова институция, която е отпуснала дадената сума, а за вас остава спокойствието, че няма да се стигне до проблеми по изплащането на заема.


Какви са условията и защо е възможно да не можете да сключите договор за подобна застраховка


Като за начало трябва да бъдете наясно, че не трябва да имате пропуск при изплащането на застрахователната такса. Друга причина, която може да попречи на това е наличието на регистрирани предишни заболявания, довели до нетрудоспособност и евентуална невъзможност за изплащане на заема. Ако такива са налични във вашата история, то тогава шансовете ви са намалени. Друг случай е, ако сте едноличен търговец. Тогава вие много трудно бихте могли да сключите договор срещу „Нежелана безработица“.


Застрахователна премия


Това представлява вноската, която трябва да внасяте на определен период от време – в повечето случаи всеки месец, на тримесечие или годишно. Тя е предварително определена, спрямо преценените рискове. В повечето случаи за годишно плащане получавате и известна отстъпка в размера на дължимата сума.

Ние от Cash credit предлагаме достъпна и лесно подадена информация за всеки един от нашите актуални или бъдещи клиенти. Дори икономическата материя да бъде далеч от вашите разбирания или интереси, но все пак имате нужда от финансова подкрепа, ние сме насреща с качествен съвет и навременна бърза реакция. Това води не само реална помощ за вас, но и солидна доза спокойствие, от която всеки има нужда.

Чат с нас

В момента няма активен агент, който да ти отговори.
Пиши ни всеки работен ден от 8:00 до 19:00 часа или изпрати въпроса си във формата тук.