Заем за наем - пари за българските студенти

10 СЕПТЕМВРИ 2018

Тегленето на пари за наем е неприятно, но на почти всеки млад човек в един или друг момент се е налагало да стигне до това положение. Повечето български студенти разполагат със сравнително малко пари, които рядко стигат за плащане на всички текущи месечни задължения.

Родителите обикновено помагат, но понякога самите те са в затруднено положение.
При изпадането в състояние на финансови трудности, обикновено студентите трудно намират решение, защото за тях е по-трудно да изтеглят заем.

Малко от тях имат постоянни доходи, а дори и ако имат такива, те обикновено са доста ниски. Въпреки трудностите, някои компании предлагат студентски кредит онлайн, който е специално предназначен за плащане на квартира.
Компанията е CashCredit, а мисията е да се предложат максимално добри условия за една група хора, която в повечето случаи е подложена на лишения, които са резултат от твърде многото разходи, пред които са изправени - студентите.

Оправдано ли е да теглим кредит, за да си платим наема

В обществото се е създала такава представа за кредитите, че на всяко теглене на пари се гледа малко по-строго, отколкото е необходимо. Все пак, всички сме хора и всеки понякога може да изпадне в по-трудно положение. Повечето от нас избягват да прибягват до този тип услуга, освен ако не е напълно наложително, все пак понякога човек стига до ситуация, в която не може да се справи сам.


Трябва ли да плащаме наема със заем

Това е доста сложен въпрос, който в повечето случаи не ни остава голям избор. Наемът е основен разход, като и разходите за храна. Ако нямаме близки и роднини, при които да живеем, ние със сигурност трябва да си подсигурим достатъчно средства, за да посрещнем този разход.

Естествено, най-добре би било ако можем да се справим с това без да се налага да теглим пари, но това невинаги е възможно. Заплатите са ниски, а наемите са високи. Разбира се, бихме могли да сведем харчовете до възможния минимум, с което да спестим за следващия месец, но при нивото на заплатите в нашата страна, това не е наистина много лесно.


Защо наемите са толкова високи

Обикновено, в България те са доста по-ниски, в сравнение с тези, които плащат хората в други страни из Европа. Проблемът е там, че най-често под наем живеят младите хора и студентите, които все още имат ниски доходи и не много добре платена работа.

Ако прибавим и това, че те обикновено се насочват към най-скъпите градове в страната, картината още повече се изяснява. Бедните студенти и скъпите големи градове са комбинация, която естествено води до още по-остър недостиг на средства в първите. Ако трябва да обобщим на кратко причините за високите наеми и за трудностите на студентите, те обикновено са:

  •  Нужда да се живее в близост до университета (тоест, най-често в центъра на
    града);
  • Живеене в голям град, например София, Варна, Пловдив;
  • Ниски доходи;
  • Липса на постоянна работа;
  • Липса на свободно време за пълен работен ден;


Какви принципи да спазваме при тегленето

Тегленето на кредит, за да платим наема си е всъщност едно от най-оправданите обстоятелства за теглене на пари. Това все пак е разход, който правим, за да имаме къде да живеем.

Важното е доколкото сме в състояние обаче да избягваме взимането на заеми, защото се получава един затворен кръг и в края на краищата пак се стига до положение, в което не разполагаме с достатъчно средства за следващия месец, тъй като трябва първо да оправим задълженията си за предишния.


Какво ни съветва екипът на Кеш Кредит

Ние от Кеш Кредит ви съветваме винаги да сте максимално разумни в разпределянето на своите финансови средства и доколкото това е възможно, да се постараете да живеете с това, което имате като бюджет. Всички изтеглени пари на заем, трябва след това да се върнат, ето защо това е само временно решение. Наш съвет е да теглите само толкова, колкото ви е необходимо, за да се справите, без да се впускате в допълнителни харчове на пари за странични неща. Ако за да платите наема на апартамента не ви достигат 100 лева, изтеглете само толкова. Всяка допълнителна сума е разточителство, което не е нужно.

Чат с нас

В момента няма активен агент, който да ти отговори.
Пиши ни всеки работен ден от 8:00 до 19:00 часа или изпрати въпроса си във формата тук.

Благодарим ти, че се свърза с нас! С какво можем да сме полезни?