Защо да изберем кредитна пред банкова институция

23 НОЕМВРИ 2017 

Едва ли има човек, чийто живот да не е свързан с използването на пари по един или друг начин. Независимо дали работите с пари или те са просто начин да си набавите определени стоки и услуги и да създадете стандарт на живот, винаги е добре да имате познания по съответната материя. Това е особено важно в случаите, в които ви се налага да се възползвате от определен вид заем.


Този тип финансова помощ е отдавна популярен начин да си осигурите нужните средства, които могат да ви потрябват в разнообразни ситуации от ежедневието и бизнеса. Разнообразието от заеми, от които можете да се възползвате едва ли е по-малко от ситуациите, в които биха могли да ви бъдат нужни.


Когато реалността го изисква и вие сте на ръба да изтеглите заем е добре да помислите какъв да бъде той, за да пасва идеално на нуждите ви в дадения момент. Един от основните принципи на разграничение във видовете им е това дали да бъдат от банкови или кредитни компании.


Който и от двата варианта да изберете трябва да бъдете наясно с всички подробности, вашите изисквания и способността ви да се справите с погасяването. Това касае определена теоретична подготовка, която да ви насочи към конкретния вид финансова помощ, на която да се спрете.


Какво трябва да знаем за небанковите кредитни услуги и какви са техните предимства

  • Могат да бъдат получавани в кратки периоди от време, което е особено полезно за всеки, който се нуждае от тях;
  • Може да се кандидатства и онлайн, което се явява още по-полезно и щадящо личното ви време;
  • Комфорт и яснота относно условията по заема;
  • Разнообразие на типовете кредит, от които можете да се възползвате;
  • Възможности за получаване на по-малки суми;
  • Липса на прекалено много и излишни формалности, както и документация;
  • Съществуват варианти, при които не е нужно да доказвате доход;
  • Достатъчно лесно оформяне на условията, за да бъдат разбрани от всеки заинтересован.

Какви са плюсовете и минусите на банковите институции и какво трябва да знаем за тях

При заемите от тях също може да разчитате на сигурност на процедурата по получаване на пари по една или друга причина. В тази ситуация типовете кредити, които тези учреждения осигуряват за клиентите си са разнообразни и касаят различни сфери, в които заетите пари биха могли да се използват. Неприятен момент при този тип услуга е големият обем от документи, които трябва да бъдат попълвани още с кандидатстването за одобрение, което никак не е малък проблем.

Как да направим избор и на кой тип институция да се спрем

В зависимост от индивидуалните желания, разбира се. Важно е да бъдете наясно за какво е нужен заемът. Той би могъл да бъде бърз кредит за ниска сума или такъв, който касае по-голяма и солидна покупка, като автомобил, жилище или друг тип недвижимо имущество. Факт е обаче, че при избор на кандидатстване на сума от небанкова институция категорично пестите много повече време, нужно за оформянето на документи, както и други формалности, които единствено ви пречат, когато бързате да си осигурите конкретна сума.

Чат с нас

В момента няма активен агент, който да ти отговори.
Пиши ни всеки работен ден от 8:00 до 19:00 часа или изпрати въпроса си във формата тук.

Благодарим ти, че се свърза с нас! С какво можем да сме полезни?