Защо да вземем заем за образование в чужбина?

26 АВГУСТ 2019

Инвестицията в образование е най-дългосрочният и далновиден начин да вложим време и пари. Макар за доста от семействата да представлява трудност да отделят цялата сума за таксата накуп, винаги има изход от ситуацията. Защото каузата си заслужава.

Какви са предимствата на образованието в чужбина

Макар някои от българските висши училища да успяват да предложат конкурентно обучение, предимствата на реномираните чуждестранни университети са безспорни:

  • Авторитетна диплома – Доста от специалностите, получени в България, също биват признати зад граница. И все пак престижно свидетелство от световно известно учебно заведение би имало повече тежест. Както при кандидатстване за работа в чужбина, така и у нас;
  • Модерни методи на преподаване – Съвременен език, интерактивни техники, повече дискусии и ситуации, тласкащи към самостоятелно мислене превръщат лекциите в запомнящи се преживявания;
  • Практически занимания – Теоретичната част на курса е важна, но практическите занимания и дисциплини са тези, които са в помощ на предстоящата реална работа на студента в съответния сектор;
  • Усъвършенстване на чужд език – Безспорно предимство при по-нататъшна кариера в чужбина или в България;
  • Мултикултурно общуване – Опознаването на света и взаимодействието със студенти от различни държави превръща младите хора в космополити с широк мироглед и социален опит;
  • Възможност за добре платена реализация – Наред с всички останали плюсове, образованието зад граница е всъщност един чудесен трамплин към успешното кариерно развитие. Именно по този начин финансовата инвестиция по време на следването се изплаща многократно.

Какви трудности може да срещнете

Да заживееш в друга държава никак не е малка стъпка и цялата организация на следването в началото изглежда сложна. С помощта на университета, а и със съветите на други български студенти там обаче нещата лесно идват по местата си.

Друг фактор, който е добре да имате предвид, е че по време на обучителния курс в друга държави специалността не може да се смени така лесно както у нас. Така че е редно добре да обмислите решението си.

Трудност се явява и покриването на таксите за следване и разходите по време на семестъра. Някои университети предлагат пълна или частична стипендия, но бройките са ограничени. Винаги обаче има резервен вариант.

Как да се възползваме от бързите кредити в CashCredit

Да изтеглите пари за образование е един от най-перспективните и смислени типове заем. Така разполагате с нужната сума навреме, а връщането е постепенно и лесно. Бързите кредити предлагат отлични възможности:

  • Спестява се ненужната бумащина и процедурата е максимално опростена;
  • Още преди да подадете документи, имате ясен ориентир за точната сума, която изтегляте и съответните вноски, които предстоят;
  • Одобрението е бързо и можете веднага да разполагате с парите си.

В Кеш Кредит знаем, че учението е ценност, която си струва всяко положено усилие и компенсира вложените средства с лихва. Ние сме на ваша страна, готови да инвестираме в бъдещето. А вие готови ли сте?

Чат с нас

В момента няма активен агент, който да ти отговори.
Пиши ни всеки работен ден от 8:00 до 19:00 часа или изпрати въпроса си във формата тук.

Благодарим ти, че се свърза с нас! С какво можем да сме полезни?