30 % повишение на знанията при служителите на Кеш Кредит благодарение на новаторската им игра Империум 

14 ДЕКЕМВРИ 2021

Това сподели Ясен Божилов, ИТ мениджър на Кеш Кредит, в подкаста на списания Hicomm

Геймифицирането на обучителните процеси в работен план е тенденция с доказано многобройни ползи, свързани с повишаване на ангажираността на служителите, улесняване възприятието и разбирането на нови знания и умения, засилване на мотивацията на персонала. Екипът от ИТ програмисти със съдействието на ЧР отдела на водещата компания за потребителски кредити, Кеш Кредит, разработва самостоятелно интригуващата анимирана игра Империум, която стартира на 25 май и в която активно участват 95 % от служителите.

„Бързото развитие на финансовия сектор в комбинация със световната пандемия изкараха на преден план нуждата от иновативни подходи за обучение на персонала, които да въвлекат човека в работата му и да го мотивират да надгражда собствените си възможности“, сподели ИТ мениджърът, Ясен Божилов. Играта Империум цели по интерактивен начин да пренесе служителите на Кеш Кредит в свят, който те, със силата на знанието, могат да превърнат от първобитно пребиваване в Каменната ера в уреден живот на Марс. В играта има разделение на въпросите, така че да се обхващат основните бизнес сфери – продажби, администриране, включващо законодателство и процедури, и събираемост.

„Това, което служителят прави реално в бизнеса, ние сме го направили в игра, която обаче разтоварва напрежението от живата продажба. Всичко се базира на трупане на пари като се отговаря на въпроси, с които ние реално обучаваме служителите и ги подлагаме на реални тестове“, сподели IT мениджърът на Кеш Кредит, Ясен Божилов. През 8-те нива на играта служителите се изправят и пред редица проблеми, сред които пандемии, проверки от институции, клиенти, искащи индивидуално отношение и добри финансови условия. Компанията поощрява добрите резултати с физически дребни награди, а първенците предстои да награждава с по-мащабни подаръци като почивка в Рим.

Компанията, отличена с бронз на годишните награди Career Show Awards 2021 в категорията „Стратегия за ангажиране на колеги“ открива нови, потенциални за развитие умения, свързани с когнитивното мислене и психическата стабилност, които се оказват изключително важни в период на дистанцирана работа. „Радваме се, че сме направили нещо значимо в свят, различен от нашия и обмисляме да консултираме и помагаме на наши колеги от други фирми, които се интересуват от иновативни подходи за вътрешно обучение“, сподели плановете си ИТ мениджъра н Кеш Кредит, Ясен Божилов.

Чат с нас

В момента няма активен агент, който да ти отговори.
Пиши ни всеки работен ден от 8:00 до 19:00 часа или изпрати въпроса си във формата тук.