Актуални новини и предложения
Кеш Кредит с награда в Югоизточна Азия

Кеш Кредит с награда в Югоизточна Азия

Кеш Кредит е първата българска компания, която получи международно отличие от фин-тех индустрията на наградите за финансови и технологични иновации Triple A Digital. Призът за „Най-иновативен проект за анализ на данни“ я нареди сред гиганти като Citi Bank, DBS, Security Bank, HSBC, BDO, Standard Chartered.
Наградите Triple A Digital се присъждат на финансови институции и технологични компании в Азия и Тихоокеанския регион с постижения в иновациите и дигитализирането на финансовия сектор и услуги.

Екипът на Кеш Кредит бе награден за революционната си платформа и методология за кредитна оценка на база на big data анализ от алтернативни източници на данни като мобилни оператори, социални платформи и данни, събирани от смартфони. Благодарение на своите водещи технологии, разработени в България, и партньорството си с мобилни оператори, Кеш Кредит предлага изключително достъпни финансови услуги за всички – и по-специално за тези, които днес не се обслужват от банковия сегмент.

На Филипините компанията си партнира с най-големия телеком оператор – SMART Telecommunications – чрез неговите дъщерни дружества Voyager и FINTQ.

Кеш Кредит започна своята дейност в страната през 2016 година под бранда Pera Agad. Първата услуга, която предлага, е необезпечен кредит за индивидуални клиенти и микробизнеси. Той е дигитален, светкавичен и предназначен за преобладаващата част от населението, което не използва банкови услуги.


Новини
Още
Сума

Време

Вземи сега!
Покажи Скрии

За да подобрим нашите услуги, използваме бисквитки, без лични данни. Виж още.

Приемам