Кеш Кредит ще предлага мобилни финансови услуги и във Филипините

03 АПРИЛ 2015

Voyager Innovation, дигиталнoто поделение на Филипинския мобилен оператор Smart Communications, анонсира стратегическото си партньорство с Cash Credit. През първата половина на тази година компаниите ще пуснат на пазара мобилно-базирани микрофинансови услуги. Cash Credit ще използва иновативен метод за анализ на голям обем от данни на мобилния оператор, станал наскоро популярен като big data анализ, за да предложи технологични финансови услуги на повече от 75 милиона абоната на SMART.

Орландо Веа, президент и главен изпълнителен директор на Voyager Innovation: „Уникалната експертиза на Cash Credit в обработката, анализа и използването на данни в оценката при предоставянето на кредитни продукти ще допринесе значително за по-лесния достъп и използването на финансови услуги през мобилния оператор, сред преобладаващата част от филипинското население, която няма никакъв или има ограничен достъп до традиционните банкови услуги. За масовото налагане на тази услуга на пазара ще допринесе и широкото разпространение на мобилни телефони в страната, което надхвърля 100%“.

Собствено разработеният модел за оценка на кредитоспособността на абонатите включва обобщаването на поведенчески модели, анализ на статистически, трафични и социално-демографски данни от мобилния оператор. Този начин на анализ на кредитоспособността на клиентите е оценен от мобилни оператори и инвеститори като уникален за света и много по-точен в сравнение с традиционно използваните от финансови институции модели. Кредитните услуги, които ще бъдат предложени, включват микро потребителски кредити, кредити за закупуването на ваучери към мобилния оператор, кредити за комунални плащания и такива за микро предприемачи. С авангардната си технология Cash Credit ще носи отговорност за цялостното управление на кредитите, включително и на финансовия риск.

„Изключително развълнувани сме от възможността да стартираме своето сътрудничество с водещия телеком оператор във Филипините. Очакваме с нетърпение да започнем съвместната си работа с Voyager и Smart, като се надяваме да допринесем значително за привличането и задържането на техни клиенти с помощта на нашите технологични кредитни продукти. Най-радостното в случая е, че уникалната технология за оценка на клиентите е изцяло развита в България и е български интелектуален продукт, който успешно налагаме на поредния голям пазар”, сподели Георги Крумов, основател и изпълнителен директор на Cash Credit.

След като през 2013 г. привлече инвестиция в размер на 25 млн. USD за международното си развитие, от инвеститора Delta Partners, водеща консултантска компания и инвеститор в мобилно-дигиталния сектор, Cash Credit подписа няколко споразумения за сътрудничество с водещи мобилни оператори в Африка, Близкия Изток и Европа.

Чат с нас

В момента няма активен агент, който да ти отговори.
Пиши ни всеки работен ден от 8:00 до 19:00 часа или изпрати въпроса си във формата тук.

Благодарим ти, че се свърза с нас! С какво можем да сме полезни?