Рефинансиране на кредит

18 МАЙ 2017

Кредитите са неизменна част от нашия живот. Трудно ще намерите човек, който нито веднъж да не е вземал паричен кредит поради една или друга причина. Хората изплащат ипотеки, ходят на почивки, купуват си модерна техника. Вземането на кредит позволява на всеки да получи желаната стока или услуга тук и сега. Какво да правим обаче, ако вече имаме взети кредити от няколко банки, като всяка от тях има своите проценти, срокове и комисионни, а спешно се нуждаем от определена сума пари за решаване на належащ проблем? В тази ситуация на помощ идва един полезен финансов инструмент, известен като рефинансиране на кредит, който позволява избягването на неприятностите по вземане на поредния банков заем.

Какво е “рефинансиране на кредит”?

Рефинансиране на кредит означава вземане на нов кредит за погасяване на стари задължения. Рефинансирането се явява целеви кредит – поради тази причина в договора с една банка ще е указано, че парите ще отидат за погасяване на съществуващ дълг в друго кредитно учреждение.

В какви случаи клиентът може да прибегне до рефинансиране на кредит? Типичната ситуация е промяната в пазарните условия и намаляването на лихвените проценти по кредитите. Да предположим, че сте взели ипотека през 2005 г. и лихвеният процент тогава е бил 20 %. Изплащали сте ипотеката в продължение на 10 години, но по някаква причина неочаквано сте разбрали, че в друга банка годишният лихвен процент е едва 15%. Тъй като имате да изплащате ипотеката още 10 години, то вие отивате в тази друга банка и предоговаряте ипотечния си договор. Налице е получаването на рефинансиране – парите от новата ви банка ще отидат за погасяване на дълга ви към старата.

Когато потребителят кандидатства за рефинансиране на кредит от банка, към него се предявяват редица изисквания – да е трудоспособен гражданин, който има определен стаж и ниво на доходи, и положителна кредитна история. Според тези фактори се оценява платежоспособността на клиента.

При рефинансирането новият кредит може да превиши сумата на предишния дълг. В този случай след погасяване на дълга клиентът се разпорежда с останалата парична сума по свое усмотрение.

Разбира се, рефинансирането на кредит е подходящо, когато изплащате голяма сума в дългосрочен план. А какво можете да направите, ако ви е необходим скоростен кредит в размер на 2000 лв за запушване на настоящи “дупки” в семейния бюджет?

Доверете се на топ професионалистите от нашата небанковата финансова организация Кеш Кредит! Ние използваме модел за кредитиране, който няма аналог на българския финансов пазар. Кандидатстването за бързи кредити в Кеш Кредит става онлайн, чрез обаждане по телефона, с SMS, чрез Viber или в някой от 70-те офиса на компанията в България. Одобрението е наистина светкавично – получавате кредит в рамките на 6 минути, като това е най-бързото кредитиране в страната ни в момента. Единственият документ, който се изисква да представите е лична карта.  

Когато кандидатствате за кредит от Кеш Кредит, вие можете да бъдете сигурни, че няма да се сблъскате с никакви скрити такси или комисионни. Това доказано е компанията за бързи кредити в България, при която няма и стотинка разминаване между оферираното и потърсеното от клиента. Екипът на Кеш Кредит предлага прозрачни условия на своите клиенти, което е само една от многото причини да се превърне в лидер на кредитния пазар у нас!

Чат с нас

В момента няма активен агент, който да ти отговори.
Пиши ни всеки работен ден от 8:00 до 19:00 часа или изпрати въпроса си във формата тук.

Благодарим ти, че се свърза с нас! С какво можем да сме полезни?