Как можем да изкараме допълнително пари

Имате нужда от допълнителни доходи? Трудно ще се намери човек, който да твърди, че е напълно доволен от парите, с които разполага и който да не би искал да повиши приходите си. Тук ще ви дадем идеи за няколко начина за изкарване на странични средства.

Как да открием точния източник на допълнителни пари

Помислете с какво искате да се занимавате. Може би вече го правите в професията си, или пък имате и друга страст, която е различна от всекидневната ви работа?

Сега помислете с какви умения разполагате. Най-добре е да направите списък. В процеса на работа човек непрестанно се развива и придобива нови компетенции, за които понякога дори не си дава сметка. Така че помислете добре. Сред допълнителните си умения посочете всичко: обработка на снимки, графичен дизайн, работа с хора, познания по езици, плетене, рисуване, умение за общуване с деца…

Разгледайте списъка и отсейте компетенциите, в които уменията са по-скоро посредствени и оставете тези, в които сте или имате възможност да станете един от най-добрите.

Сега помислете как е възможно изкарването на пари от умението, открояващо се най-ярко. Можете да го предложите като услуга или като готов продукт.

Как да намерите време за изкарване на екстра приходи

На всеки човек понякога му се случва да се чувства претоварен, уморен и да е на ръба на силите си. Как тогава да вместите в графика си още една работна дейност?

Лошата новина е, че няма как да разтегнете денонощието и времето ще ви се струва все така недостатъчно. Добрата новина обаче е, че е доказано, че когато имаме повече ангажименти, действаме по-организирано. Звучи абсурдно, но е факт. Когато как да се измъкнем, впрягаме всички сили и се мобилизираме.

Напомняме ви за една от най-старите и безотказно работещи тактики: график. Дори и да ви звучи елементарно, не пропускайте тази стъпка. Направете си график със задачи за седмицата, за месеца, както и такъв с разпределение на всеки ден. Планирайте по часове. Преценете колко време ви е нужно за всяка дейност и ще действате много по-целенасочено и стегнато.

Идеи за страничен доход

Дигитални услуги

Ако умеете да пишете добре, ако знаете различни езици, програмирате, проектирате уеб дизайн и т.н., непременно се регистрирайте във възможно най-много български и чуждестранни платформи за фрийлансъри. Така изкарването на допълнителни пари може да става чрез работа с фирми от целия свят.

Хоби

Изкарването на допълнителни пари може да стане и чрез нещо, което досега сте приемали просто като разтоварващо занимание. Ако сте добри в шиенето, плетенето, декорацията, бихте могли да произвеждате хендмейд продукти. Започнете да ги предлагате онлайн или се договорете за излагането им в някои магазини на консигнация. Когато натрупате повече продукция, можете да се включите и като участник в различни физически базари.

Инвестиции

Ако имате усет към пазарните процеси и се интересувате от сферата на финансите, можете да се пробвате с инвестиции. Инвестирането в акции и други активи може да доведе до изкарване на добри допълнителни доходи чрез лихви и дивиденти. Тук е нужно търпение и добре премерени ходове. Необходими са и пари, за да стартирате.

Имоти

Сферата на имотите традиционно се приема за доходоносна, стига да съумеете да се възползвате от възможностите в нея. Без значение дали ще се включите в нея като брокер (работата е с гъвкаво работно време и може да се съчетава с друга дейност) или пък ще дадете под наем своя собственост, това ще ви помогне за изкарването на стабилни допълнителни приходи.

Уроци

Тук са важни три ключови компонента: да имате задълбочени умения и познания в дадена сфера, да сте добри в общуването с хора и да сте добър педагог. Можете да давате уроци по за възрастни: по езици, по дигитални компетенции, по маркетинг. Имате възможност да работите и с деца – всяка година хиляди ученици се готвят за матури, кандидатстудентски и кандидатгимназиални изпити: по математика, български език, химия, биология, история. Изкарването на пари чрез даване на уроци има и допълнителен бонус – то става на живо или онлайн. Тоест нямате ограничение да работите с хора от цялата страна, а също и с такива в чужбина.

Онлайн търговия

Вариантите за правене на пари по интернет са разнообразни:

  • Дропшипинг. При тази дейност изкарването на приходи става чрез продажбата на стоки, с които всъщност не разполагате. Вие се явявате посредник. Направете свой профил в някоя от платформите, предлагащи тази услуга и обособете свой каталог с продукти. Имате свободата да включите стоки на компании от целия свят. При продажба производителят директно изпраща стоката на клиента, а плащането идва при вас. Печалбата ви се състои в размера на допълнителната надценка, която сте определили на продукта в своя магазин;
  • Афилиейт маркетинг. Ако имате блог или сайт, той е отличен начин за изкарване на допълнителни пари. При афилиейт практиката си партнирате с различни брандове и вмъквате в подходящи тематични статии линкове към техни продукти. Ако успеете да провокирате интереса на потребителите си и те си купят предложените стоки, за вас ще остане определен процент;
  • Google AdSense. Още един начин да монетизирате сайта си. Това е инструментът за реклама на Google. С регистрация в него във вашето виртуално пространство ще се появяват тематични реклами, подбрани от търсачката. Колкото по-четени са статиите, толкова повече пари от реклама ще начислява търсачката. AdSense е инструмент и на YouTube. Ако разработите популярен видео канал с много последователи и гледания, изкарването на допълнителни пари от него е гарантирано;
  • Дигитален маркетинг. Още една перспективна и непрестанно развиваща се област. Разработката и популяризирането на онлайн магазини неминуемо води до увеличаването на продажбите им. Специалистите в областта могат да се похвалят с изкарване на доста добри доходи. Ако ви е интересно да разработвате рекламни кампании и да се развивате в сферата на дигиталната търговия, това занимание е отлична възможност за вас.

Как ще помогне Кеш Кредит

Ако смятате, че приходът от заплати не е максимумът, на който сте способни и вече имате идея за изкарване на допълнителни пари в свободното си време, Кеш Кредит е насреща. Ние ще финансираме вашия страничен бизнес с бърз кредит от 100 до 10 000 лева. Заявете го онлайн на Cashcredit.bg!

 

Чат с нас

В момента няма активен агент, който да ти отговори.
Пиши ни всеки работен ден от 8:00 до 19:00 часа или изпрати въпроса си във формата тук.