Какво е пасивен доход?

4 СЕПТЕМВРИ 2019

Как така пасивен? Нали, за да има печалба, трябва да се работи? По принцип е така – парите се получават при работа, но тук правилото има малко изключение. Вижте защо и преценете дали този тип доход може да бъде полезен и за вас.

Какво е пасивен доход

Това е печалба, получавана без прилагането на постоянни усилия, умения и знания в конкретния момент. Той обаче вече е изработен като механизъм, благодарение на усилия, знания и умения, използвани в предишен момент. Понякога е нужно много време, търпение и бизнес нюх за подготвителната работа и за достигане до момента, в който тя ще започне да носи регулярни приходи.

Какво е нужно, за да генерираме подобен доход

Предимство на подобна печалба е, че я получаваме дългосрочно и на пръв поглед лесно. Недостатъкът обаче е, че преди това да се случи, трябва да вложим:

  • Време. Може да е време за проучвания, за работа, за опити и грешки, докато се стигне до успешната формула;
  • Пари. В повечето случаи е нужна и инвестиция. Може с нея да се закупят суровини, имоти, ценни книжа… Вариантите са много, но в много от тях получаваш, след като преди това си вложил;
  • Специални знания. Когато си специалист в дадена област, ти най-добре можеш да я анализираш, да откриеш потенциалните източници на финансови ресурси и да ги разработиш.

Кои могат да бъдат източници на подобен доход

Много и разнообразни опции имат финансов потенциал. Вижте някои от тях:

  • Наем. Да притежаваш имот винаги е отличен капитал, тъй като той може да носи приходи. Ако имате свободни пари, това е идеална опция за инвестиция;
  • Акции. Спестяването под юргана е напълно неприемливо, когато вместо това спестените пари могат да носят печалба. Консултирайте се със специалист, за да изберете най-добрите опции за доходност;
  • Авторски права. Учен, който разработва иновация, писател, който написва книга, режисьор, който създава филм – всички те, веднъж лансирали проекта си на пазара, получават пасивни приходи от него, след като вече са приключили реалната си работа;
  • Рента. Земеделските земи под аренда също са чудесна опция;
  • Пенсия. На практика и тя е пасивна печалба, изработена в продължение на десетки години трудов стаж.

Какво ни предлагат от Кеш Кредит

Направи го сега, за да остане за в бъдеше – така може да се обобщи принципът на този тип печалба. Колко време ще ви отнеме, колко усилия и работа – това зависи от вас и от избора на източник на тези приходи. А в много случаи – и от размера на инвестицията, която ще вложите в проекта.

Имате ли вече идея? Ако това, което ви остава да направите, е да осигурите средствата, CashCredit е насреща. Бързите ни кредити лесно се вписват във всеки бизнес план.

Чат с нас

В момента няма активен агент, който да ти отговори.
Пиши ни всеки работен ден от 8:00 до 19:00 часа или изпрати въпроса си във формата тук.